Почетна / Архива / ОВО МОГУ САМО СРБИ: ТРИ СТРАТЕГИЈЕ ЛЕГАЛНЕ И ГЕНИЈАЛНЕ! (ВИДЕО)
Фото: Уоутубе

ОВО МОГУ САМО СРБИ: ТРИ СТРАТЕГИЈЕ ЛЕГАЛНЕ И ГЕНИЈАЛНЕ! (ВИДЕО)

Идеја број један: Операција – пуж!

Акцију су возачи назвали “Пуж” и јуче је “премијерно изведена” у Гроцкој. Након што је полиција растерала возаче који су зауставили возила, они су кренули кућама… али милећи, брзином од 20км/х и тако правећи још већу гужву и на неки начин јеш ефикаснију блокаду.

Дакле, возила се не заустављају, али се крећу екстремно споро. На тај начин се не крши закон и нема разлога да полиција реагује.

 

Идеја број два: Шетај, здраво је!

Идеја је иницијално потекла из Крагујевца. Тамошњи возачи, како би избегли казне, оставили су своја возила код куће и блокирали прометније саобраћајнице тако што су – шетали!

Да ће прихватити ову стратегију сада најављују још неки градови, а идеја је веома једноставна – група од 20-30 људи у колони, један по један, прелази пешачки прелаз. Свако ко стигне до друге стране улице, окрене се и поново прелази… и тако у круг. (Извор: Дневно.рс)

 

Идеја број три: Вози у круг!

Неколицина саобраћајних полицајаца обратила се редакцији Чачанског портала „Озон пресс“ са молбом да објаве како је могуће блокирати кружни ток у Прељини, а да се за то не сносе никакве санкције, откривају у овом медију.

– Цео саобраћај на раскрсници у Прељини може да блокира 12 људи или возила. Довољно је да уђу у кружни ток, десну траку и да возе у круг. У том случају нико не може да уђе. Када им нестане бензина, треба да обуку прслук, да повуку ручну и да изађу из кола. Обавезно је стављање троугла на 50 м. Ако им приђе неко од колега полицајаца треба само да кажу да им је нестало бензина и да чекају да им се донесе. То је савет суграђанима, а уколико овако поступе сваки адвокат то са лакоћом може да брани на суду, рекли су нам полицајци.

На питање “Озон пресса” који су њихови разлози да помажу протест, кратко су нас подсетили да је врх СНС и полиције жестоко понизио полицајце у Чачку хапшењем 30 саобраћајаца због наводног примања мита.

– Треба ли подсећати да су нас хапсили и проводили кроз град као највеће криминалце док су они прави, иначе пријатељи режима, сви до једног на слободи, рекли су саобраћајци за тај портал. (Извор: Правда, Озонпресс.нет)

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Драги Ноле како те није срамота – КАПЕТАН ДРАГАН

У отвореном писму, Капетан Драган поручује да је велика срамота то што Новак Ђоковић у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *