Почетна / Вести / ПОЛИТИЧКЕ ВЕЗЕ ЈАЧЕ ОД ЗАКОНА – МИНИСТАР ГОРАН ТРИВАН
227015_trivan01-beta-milos-miskov_ff

ПОЛИТИЧКЕ ВЕЗЕ ЈАЧЕ ОД ЗАКОНА – МИНИСТАР ГОРАН ТРИВАН

МРАЧНА ПРОШЛОСТ  МИНИСТРА У ВЛАДИ СРБЈЕ: Оптужен да је оштетио државу за 6 милиона, ослобођен због застарелости

УМЕСТО У ЗАТВОРУ НА ПОЗИЦИЈИ МИНИСТРА…..СПС „ПЕГЛАО“ ПЉАЧКЕ СВОЈИХ СЛЕДБЕНИКА

Министарство екологије и министар Горан Триван, стављени су у службу неких мултинационалних корпорација које на овом делу Балкана хоће да остваре монопол над оним што ће ускоро бити највреднији ресурс на планети: здравом пијаћом водом. Власт у Вашингтону је промењена, дивља пљачкашке хорде које кидишу на Србију – нису

Под врло чудним околностима, 20. јануара, 2017. године, амбасадора Србије у САД, Ђерђ Матковић, позвао је Горана Тривана, тадашњег градског секретара за заштиту животне средине у Београду, да буде гост овог дипломатско конзуларног представништва, приликом инаугурације председника Доналда Трампа! Триван је тих дана, како званичан извештај говори, “…разговарао са више званичника где су теме између осталог биле односи Србије – САД, као сарадња из области заштите животне средине…”

И, заиста, Триван се тих дана срео са државним секретаром државе Мериленд, Џоном Вобенсмитом (Јохн Вобенсмитх), његовим замеником Луисом Борундом и секретаром за заштиту животне средине Беном Грумблесом.

Иза  сувопарних, кратких и бесмислених дескрипција његовог професионалног ангажовања, стоји много више. И новца и људи. И партијских и ванпартијских игара. Један дугогодишњи службеник градске скупштине Београда, недавно је рекао да је Горан Триван „најгори градски секретар“ који је на том месту боравио, те да је реч о једној надобудној и лицемерној особи, да се још пре две године хвалио како ће баш он бити министар екологије и слично.

Горан Триван је одлично проценио да се у овој области  увек врти пуно новца, а рок за извршење обавеза је практично неограничен!

Али, ни Тривана на  месту министра не би било, да се господин државни савезне државе Мериленд (Џон Вобенсмит), није писмом препоруке обратио „највишем месту“ у држави Србији.

Рођен је 1962. године у Кладову. Завршио је Шумарски факултет, одсек Пејзажна архиктетура.

У званичној биографији која је стигла у Народну скупштину у предлогу за састав Владе Ане Брнабић стоји да је Горан Триван 1991. постао министар за омладину и спорт,( само док је словио за несуђеног зета тада свемоћне породице Милошевић). а да је након тога почео да ради у ЈП ”Србијашуме”, најпре као директор Бироа за пројектовање, планирање и развој. Касније је постављен на место Извршног директора те компаније.

На јесен 2001. године ухапшен је због сумње да је извршио кривично дело „подстрекивања“ чиме је омладински камп „Караташ“ код Кладова оштећен за скоро 6 милиона динара.

Мада је дуго био “у сенци”, Тривана су пратиле афере које је врх његова странке брзо и ефикасно уклањао. Наиме, применом Закона о једнократном порезу на екстрадоходак и екстраимовину стечену искоришћавањем посебних погодности, у периоду од 26. јуна 2001. године, када је закон почео да се примењује, до краја јуна 2002. године, био је дужан да плати 88.000 марака. Триван то никада није урадио.

Како пише београдски лист ”Блиц” Апелациони суд потврдио је ослобађајућу пресуду због апсолутне застарелости, чиме је потврдио пресуду Вишег суда којом су функционер Социјалистицке партије Србије Горан Триван и генерални секретар омладинског кампа „Ђердап“ из Београда Шимо Чичковић, због застеролости ослобођени оптужби да су злоупотребили положај.

Оптужницом се Тривану стављало на терет да је у току 2000. године с умишљајем подстрекао Чичковића да као одговорно лице са рачуна кампа уплати 5,9 милиона динара ради куповине идеалног дела стана у Београду површине 78 квадратних метара.

Триван је Чичковића, као свог блиског пријатеља и сарадника навео да му куповином обезбеди наведени стан иако на то није имао право, молећи га у више наврата за помоћ у решавању својих стамбених потреба, наводило се у оптужници.

Наиме, како се додаје у оптужници, Тривану је јавно предузеће „Србија шуме“, у ком је био запослен, само делимично било решено стамбене потребе обезбедивањем једног идеалног дела од 70 квадратних метара, док за куповину другог идеалног дела истог стана поврсине 78 квадратних метара није имао новца.

Чичковицу је стављено на терет да је у циљу куповине поменутог идеалног дела стана за Тривана, издејствовао добијање кредита у износу од 5,9 милиона динара са рачуна Омладинског кампа „Ђердап“.

Тај новац је уплаћен на рачун Корпорације „Царичин град“ у Београду. Потом је тај идеални део стана дао у закуп на неодређено време Тривану, а потом му је омогућио откуп тог дела стана за износ од 248.711 динара, иако Триван није био у радном односу код Омладинског кампа „Ђердап“ и упркос што је већ поседовао одговарајући стан површине 32 квадратна метра у Београду.

Апелациони суд је након већања одбио жалбу заменика вишег тужиоца као неосновану и потврдио првостепену ослобађајућу пресуду.

Триван је члан Социјалистичке парије Србије, а био је координатор СПС-а за Тимочку крајину. У фебруару прошле године изабран је за потпредседника ГО Београд, стоји у његовој биографији на сајту Истиномер.

На место секретара за заштиту животне средине града Београда постављен је 2008. године.

(Еспресо.рс)

Tabloid

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН CAR GO ВОЗАЧ – ТАКСИСТИ ПРЕБИЈАЊЕМ БРАНЕ ПРОСТОР ЗА МОНОПОЛ, БАХАТОСТ И ПЉАЧКУ

Организована сачекуша таксиста са фантомкама у сарадњи са комуналном полицијом Више од 50 окупљених таксиста …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *