Почетна / Архива / УЗНЕМИРУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ: ТРУЈУ НАС ПОКВАРЕНИМ МЕСОМ! РУСИ ГА ВРАТИЛИ КАО ШКАРТ У СРБИЈУ!
Фото: дневнижурнал.цом

УЗНЕМИРУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ: ТРУЈУ НАС ПОКВАРЕНИМ МЕСОМ! РУСИ ГА ВРАТИЛИ КАО ШКАРТ У СРБИЈУ!

За две године у нашу земљу враћено више стотина тона говеђег, свињског и пилећег меса, као и сухомеснатих и млечних производа. Уместо да та роба буде уништена, пуштена је на домаће тржиште.

Грађани Србије једу покварено месо, сухомеснате и млечне производе! Реч је о производима који су, због лошег квалитета, враћени из Русије и уместо да одмах буду уништени, највероватније су пуштени у продају на Србско тржиште јер нема никаквог доказа о уништењу! Овим је директно угрожено здравље грађана, али надлежно Министарство пољопривреде, на чијем је челу Бранислав Недимовић, недељама ћути!

– Србији се у последње две године из извоза враћају не тако мале количине производа. Највише се враћа из Русије, а главни разлог је хигијенска неисправност. Прошле године је враћено 396.096 килограма разних производа, а толико ће сигурно бити и ове године, јер је само до септембра у Србију већ враћено 344.784 килограма. Ту се налази говеђе, пилеће и свињско месо, изнутрице, разни сухомеснати производи, али и млеко и млечни производи. Такође, дешава се да и сточна храна буде лошег квалитета, па нам тако и њу враћају – наводи извор Курира из Министарства пољопривреде.

Морало да се уништи

Он објашњава да би таква роба морала да буде уништена одмах по повратку, али истиче да, уместо тога произвођачи, међу којима има и великих домаћих фирми, производе пласирају на овдашње тржиште и тако они стижу до великог броја грађана, који нису ни свесни о каквим деликатесима је реч.

– Дакле, иако би по закону та роба морала да се уништи, она на крају завршава на трпезама грађана Србије. То је више него опасно, јер последице могу бити катастрофалне. Таква храна може бити чак и узрочник рака, тако да, у неку руку, не треба да чуди што су онколошка одељења у болницама све пунија – упозорава наш саговорник и додаје да би овим поводом морала да се огласи Управа за ветерину, која би, по правилу, требало да има решења и доказе о уништењу враћене робе из извоза, а уколико таквих докумената нема, морала би да зна шта се с поквареном робом догодило.

 

Извор: Курир

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН CAR GO ВОЗАЧ – ТАКСИСТИ ПРЕБИЈАЊЕМ БРАНЕ ПРОСТОР ЗА МОНОПОЛ, БАХАТОСТ И ПЉАЧКУ

Организована сачекуша таксиста са фантомкама у сарадњи са комуналном полицијом Више од 50 окупљених таксиста …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *