Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ЗАШТО ВЛАСТ ИСПИРА НАРОДУ МОЗАК О БОГИЊАМА А ЋУТИ О ЕПИДЕМИЈИ КАНЦЕРА

ЗАШТО ВЛАСТ ИСПИРА НАРОДУ МОЗАК О БОГИЊАМА А ЋУТИ О ЕПИДЕМИЈИ КАНЦЕРА

Србија је по смртности од тумора прва у Европи, а имамо скоро три пута већу смртност од карцинома у односу на светски просек. Разлог за то је што се прашина од осиромашеног уранијума из Пчињског округа и Косова проширила на целу земљу. Сви смо то удисали. Због тога већ сада имамо драстичан пораст леукемије и лимфома, али и свих осталих карцинома.

Број оболелих од рака драстично ће се повећати 20 година после НАТО агресије, јер уранијум тад најјаче делује, каже онколог Владимир Чикарић. Сада имамо 35.000 људи оболелих од рака, а за три године могло би да их буде 70.000.
Разлог за то је што осиромашени уранијум који је остао од НАТО бомбардовања 1999. године, најјаче дејство на људски организам има после 20 година, тврди за Информер познати онколог Владимир Чикарић.

Према његовим речима, у Србији тренутно има 35.000 људи оболелих од рака, а после 2019. године тај број би могао да се дуплира и до 70.000 јер се дејство осиромашеног уранијума са Косова и из Пчињског округа шири на целу земљу.
Чикарић открива да се број малигних обољења у Србији после НАТО бомбардовања повећао за 110 одсто и упозорава да најгоре тек предстоји.
– Србија је по смртности од тумора прва у Европи, а имамо скоро три пута већу смртност од карцинома у односу на светски просек. Разлог за то је што се прашина од осиромашеног уранијума из Пчињског округа и Косова проширила на целу земљу. Сви смо то удисали. Због тога већ сада имамо драстичан пораст леукемије и лимфома, али и свих осталих карцинома. Међутим, најгоре тек долази. Наиме, осиромашени уранијум најјаче дејство остварује тек након 20 година и тада здраве ћелије највише претвара у канцер. То значи да ће од 2019. године од карцинома годишње оболевати далеко више људи, према неким проценама чак 70.000, што је дупло више него сада. Пред нама је права здравствена катастрофа, коју не можемо никако да спречимо – упозорава Чикарић.
Према овим наводима, чак 80 одсто Срба је у опасности.

 

Генерал потпуковник Слободан Петковић, специјалиста за атомско-биолошко-хемијску одбрану, открива да је највећа количина осиромашеног уранијума, чак 15 тона, бачена на Пчињски округ и Косово и Метохију.

– Пројектили са осиромашеним уранијумом бачени су на чак 81 локацију на Косову и Метохији и девет у „ужој“ Србији. Изручено је више од 31.000 пројектила, а најгоре је прошло брдо Пљачковица, које се налази поред Врања. Тамо је радијација енормна, а да ствар буде гора, то брдо се налази на само 600 метара од центра Врања и људи тамо воде децу на излете. Поред ове локације у Србији има још неколико критичних места у Пчињском округу – Боровац и Братоселце код Бујановца и Рељан код Прешева. Ова подручја су ограђена бетонским стубовима, постављене су табле упозорења, а становништво је информисано о опасностима – јасан је Петковић.

Он напомиње да је ситуација алармантна и да би онај који нас је бомбардовао под хитно требало да „однесе“ уранијум из Србије.

– Остављена нам је огромна количина уранијума на „чување“, чије је време полураспадања чак 4,5 милијарди година. Радијација ће почети масовно да убија нас и нашу децу. Одговорни за бомбардовање би сада морали да узму тај отров и врате га одакле су га донели. Или ако хоће, нека подигну викендицу на Пљачковици, па нека тамо гаје своју децу. Душа ме боли када видим да то брдо посећују туристи и да на њему деца пеку роштиљ, а добро знам колико је тамо погубна радијација – искрен је Петковић.

Осиромашени уранијум затровао нам је ваздух и земљу, али и животиње и биљке, чије производе једемо. А напомињемо, за настанак малигних тумора уопште није потребна велика доза зрачења.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Умиру само они којима Вучић дозволи

Umiru samo oni koje Vučić dozvoliPreminuli od korone donosi 20 hiljada evraNestatusni konsiljere Aleksandra Vučića, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *