Почетна / Архива / ПРЕДИЗБОРНО ПРАЊЕ ИМОВИНСКИХ ПАПИРА ПРВОГ НА ЛИСТИ СНС – А

ПРЕДИЗБОРНО ПРАЊЕ ИМОВИНСКИХ ПАПИРА ПРВОГ НА ЛИСТИ СНС – А

Зоран Радојичић, директор Тиршове, нелегално је саградио кућу на Златибору, а дозволу за градњу затражио је тек када је постао први на листи Српске напредне странке за београдске изборе.

 

Новинари КРИК-а открили су и да се у његовим имовинским картонима нису налазили сви подаци о некретнинама. Када је добила питања од КРИК-а, Агенција за борбу против корупције ретроактивно је додала те податке.

Након што га је председник Александар Вучић прогласио првим на листи СНС-а за београдске изборе, изгледа да је директор дечје клинике Тиршова Зоран Радојичић одлучио да се позабави спорним детаљима у вези са својом имовином и биографијом – оним који би могли да му као политичком кандидату угрозе репутацију.

Један од њих је нелегална кућа од 150 квадрата на Златибору. Изградњу куће, која кошта око 60 хиљада евра, Радојичић приводи крају иако не поседује неопходну грађевинску дозволу, открива КРИК.

Захтев за издавање дозволе општини Чајетина поднео је тек пре мање од месец дана – пошто је јавност сазнала да је први на листи СНС-а. О његовом захтеву општина још одлучује.

Настојањима да први човек листе напредњака буде без мрље, као да се придружила и Агенција за борбу против корупције.

Новинари КРИК-а открили су да у његовом имовинском картону објављеном на сајту Агенције није споменута кућа на Златибору, али ни друга имовина – плац на којем је кућа саграђена и стан у центру Београда.

Неки од ових података, међутим, додати су преко ноћи.

Прошле среде увече новинарка КРИК-а питала је Агенцију о Радојичићевом стану и земљи на Златибору. Уместо одговора, новинари су следећег јутра видели да су се подаци о њима појавили у Радојичићевом имовинском картону који је објављен тог дана. Агенција је отишла и корак даље – податке о земљи и стану додала је и у имовинске картоне из 2015. и 2016. године.

Није јасно по ком основу Агенција може ретроактивно да мења информације у већ објављеним имовинским картама функционера. На питања новинара КРИК-а да то објасни, Агенција није јасно одговорила.

Подаци о Радојичићу нестали су и са сајта приватне клинике „Бел Медиц“, чим је узео учешћа у политици.

Након што је новинарка КРИК-а послала поруку на његов број и затражила интервју, јавила јој се Биљана Поповић Ивковић, државна секретарка МУП-а и чланица председништва СНС-а. Ивковић је рекла да су подаци о Радојичићевој имовини доступни на сајту Агенције и није одговорила на захтев за интервју.

Извор Данас

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

КО ШТИТИ ДИРЕКТОРА ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА И КОМЕ У ВЛАДИ ПЛАЋА ДА ОСТАНЕ НА ФУНКЦИЈИ И СЛОБОДИ?

Овде је реч о припреми и извршењу тешких кривичних дела чије последице нису само огромни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *