Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / СНС АКЦИЈЕ – ТИ НАМА ГЛАС,МИ ТЕБИ АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ

СНС АКЦИЈЕ – ТИ НАМА ГЛАС,МИ ТЕБИ АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ

Безобразлук и бахатост који све више показују чланови СНС картела може да значи да су се уплашили пред локалне изборе који следе и да би лако могли да изгубе власт у Београду, Бору и Аранђеловцу.

Јер, како другачије можемо да протумачимо потез који је направио први напредњак београдске општине Гроцка Драгољуб Симоновић који је једну грађану отворено пред другим људима који су били присутни, уценио да гласа „за државу“ па ће „држава да јој асфалтира улицу.

 

Симоновић је испред себе имао списак имена људи који су дошли на пријем, а на њему и податке о адреси становања присутних, као и податке ко је гласао, а ко није. Како се види на снимку који је објавио локални портал из Гроцке Жиг инфо, Симоновић је прозвао име Јелене Николић, а затим, уместо о њеном захтеву, говорио о томе како није изашла на изборе.

„Нисам рекао за кога, али ако тражите од државе нешто, морате држави да дате глас. А коме ћете дати то је ваше питање. Хоћу да знате да ми то знамо. Важно је да када од нас тражите нешто, да се питате и ви, али питамо се и ми. Обострани интерес, је л’ тако“, рекао је Симоновић.

 

Закон прописује да нико нема право да, по било ком основу, спречава или приморава грађанина да гласа, да га позива на одговорност због гласања и да од њега тражи да се изјасни за кога је гласао или зашто није гласао.

По свему судећи, председник општине Гроцка или није упознат са овом одредбом закона или је игнорише.

Он тврди да није рекао да захтева од грађана да гласају, већ да то очекује. Након кратког разговора, иако му нису постављена сва питања, Симоновић није желео више да прича, већ је уз једно „здраво“ спустио слушалицу.

Подсетимо, избори у Београду расписани су за 4. март.

Пре два дана, београдска општина Гроцка одржала је пријем грађана поводом њихових захтева за асфалтирање улица на територији ове општине.

Иначе, Драгољуб Симоновић је бивши директор Железница Србије који је, након низа афера, смењен са те позиције. Симоновић је био у групи директора чијим радом није био задовољан тадашњи премијер Александар Вучић и који је због тога и остао без функције. На челу Железница био је од краја 2012. до почетка 2015. године.

(извор: Инсајдер, Жиг инфо)

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

У ЧАСТ ЈУНАКУ: Херој са КОШАРА добио мурал

Јунак са Кошара Драган Маринковић (1978-1999) добио је мурал на Спортској хали у Падинској Скели …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *