Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / РОДИТЕЉИ ПОДНЕЛИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ЈАВНИХ ЛИЧНОСТИ КОЈЕ СЕ ПРОТИВЕ ВАКЦИНИ

РОДИТЕЉИ ПОДНЕЛИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ЈАВНИХ ЛИЧНОСТИ КОЈЕ СЕ ПРОТИВЕ ВАКЦИНИ

Група од 270 родитеља из целе Србије поднела је Првом основном суду у Београду кривичну пријаву због изазивање панике и нереда против 43 особе које су противници вакцинације деце. На тој листи налазе се и поједине јавне, али и естрадне личности.

Доктор Томислав Стевановић из Зрењенина, који се заједно са београдским доктором Владимиром Цимерманом налази на челу групе, рекао је за „Вечерње новости“ да су родитељи били принуђени на тај корак, јер једино тако може да се стане на пут онима „који шире панику у страх“ и тако угрожавају здравље читаве нације.
Прва на списку пријављених је Слађана Велков из Владичиног Хана, а на списку су и Јелена Карлеуша, Маја Волк, Мирјана Бобић Мијсиловић, Мирољуб Петровић..
Кривична пријава је обимна и у њој је таксативно наведена свака за подносиоце спорна делатност тужених, а на листи 43 антивакцинара нашао се и познати нишки имунолог за кога је у пријави наведено да „постоји основана сумња да за паре одлаже вакцинацију до даљег људима који не желе да вакцинишу децу“.
– Доктор сада има приватну праксу – рекао је Стевановић.

Министар здравља Србије Златибор Лончар апеловао је недавно на грађане Србије да уваже став струке да је вакцинација неопходна, и поручио да мале богиње нису политичко питање, од којих је према последњим подацима Института за јавно здравље „Батут“ у Србији оболело 1.688 особа.
Од компликација изазваних малим богињама до сада су умрле три особе. Већина оболелих, њих 94 одсто, није вакцинисана, непотпуно је вакцинисана или је непознатог вакциналног статуса.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *