Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Uncategorized / Bežite iz kandži komercijalnih medija i marketinga!!

Bežite iz kandži komercijalnih medija i marketinga!!

Stari Sumeri su bili pioniri brzog širenja informacija, dok su Rimljani usavršili protok i kontrolu informacija, i zahvaljujući ogromnoj armiji i jakom marketingu uspeli toliko dugo da postoje kao imperija. Setite se čuvene rečenice (stariji to pamte): „Hleba i igara…“ Upravo ona potiče iz starog Rima.

Naime, Rim je bio država robovlasničkog uređenja, gde slobodni građani nisu imali previše toga da rade (osim farmera, zanatlija, mada su i oni dobijali robove kao subvenciju), i cezari, kasnije i senat, otkrili su vrlo važan recept za dugoročno vladanje – pomeriti naciji prioritete, dati im imaginarnu stvar o kojoj će da razmišljaju, usaditi im to u glavu, da sami jedni druge ubeđuju da je upravo to ono što im treba i znači. I niče koloseum, zabava za besposlene, o kojoj je Rim brujao stotinama godina.

 

A danas? Ista priča, samo modernizovana i maksimalno obesčašćena. Profit, odnosno novac, odnosno moć, iskvarili su i korumpirali ceo medijski sistem. I umesto da dobijete suvu i šturu, golu informaciju, ona Vam je spakovana u kremasti fil prekriven šlagom, i na Vama je samo da to slatko progutate. Reći će Vam sve, kako da se ponašate, šta da obučete, šta da mislite, gde i šta da kupite, šta je zdravo i šta treba, a ŠTA NIKAKO NI U KOM SLUČAJU NIKADA NE SMETE DA URADITE!! Sve zarad profita. Zaglupiće Vas maksimalno, tako da će Vam konverzacija prostoproširenim rečenicama izledati kao vožnja spejs šatla unazad. Jer: proizvod + reklama + prodaja = profit minus ulog u proizvod, a još gore, magla + reklama + reklama + reklama = čist profit. A rekosmo gore: profit = novac = moć. Vrlo prosta jednačina , bez nepoznatih, a rezultat je uvek pozitivan, za nas smrtnike, skoro pa uvek je +beskonačno.

Kako odstupiti, kako se izboriti s tim? Za početak, isključite TV na 10 dana, a potrudite se da komunicirate što više sa ljudima. Sedmi dan biće Vam jasno…

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

У ЦРКВИ У МАЛМЕУ У ОЛТАРУ СЕ УМЕСТО АДАМА И ЕВЕ ПОЈАВИО ПРИКАЗ ДВА ИСТОПОЛНА ПАРА

БАШ ЊИХ БРИГА ШТО УКИДАЈУ ХРИШЋАНСКИ `ПОСТАНАК СВЕТА` И ШТО ИЗ ТОГ РАЈА НЕ ИЗЛАЗЕ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *