Почетна / Архива / ДЕЦО,НЕ ОДЛАЗИТЕ – НЕ ЈАЧАЈТЕ ЗЕМЉЕ КОЈЕ ЋЕ НАС БОМБАРДОВАТИ

ДЕЦО,НЕ ОДЛАЗИТЕ – НЕ ЈАЧАЈТЕ ЗЕМЉЕ КОЈЕ ЋЕ НАС БОМБАРДОВАТИ

  • „Радите, људи свој посао, не чекајте да га неко други уради. Снобизам, ништа не ваља, ја ћу своје дете да пласирам другде – то је безобразлук и непоштење. Јер, кад оде неко ко се 17 година школовао о трошку пореских обвезника ове земље (не државе, држава је фиктивни ентитет) – кад оде да зида другу државу која ће после да нас бомбардује – то је безобразлук!“

ОСТАТИ у Србији где услови за живот и рад нису баш сјајни или отићи у бели свет „трбухом за крухом“ – дилема је многих младих људи или родитеља чија деца полако стасавају.

Управо је то била једна од тема панела „Силицијумска долина на дну Панонског мора: Горуће теме домаће IT сцене“ на конференцији Дигитал 2017.

Док су учесници и чланови публике расправљали да ли је паметније остати овде и борити се, или почети од нуле, у непознатом свету, али на здравим темељима, реч је узео професор Техничког факултета у Новом Саду, Војин Шенк.

Ево његове речи у целости:

„Ја сам троструки отац и четвороструки деда. Сви су ту и васпитавани су да буду ту и ако им се нешто не свиђа да узму сами да поправе.

Хајде да мало будемо патриоте, а патриотизам је Волтер дефинисао као „обрађивати свој врт“. Дакле, радите људи свој посао, не чекајте да га неко други уради, а тај снобизам, ништа не ваља, ја ћу своје дете да пласирам другде, то је безобразлук и непоштење. Јер, неко ко се 17 година школовао о трошку пореских обвезника ове земље (не државе, држава је фиктивни ентитет), да оде да зида другу државу која ће после да нас бомбардује, то је безобразлук!

А онај, који оде другде на готово и намештено, да лепо живи, уместо да остане овде зато што његови преци и његови родитељи нису упрли да нешто направе, па и сами неће да се потруде, него би да седну у меку фотељу негде другде, и то је безобразлук!

Као што сад ови мигранти иду у Немачку, на готово. И наши исто тако иду на готово. Па то је непоштено, људи!

Непоштено је и према онима који су те финансирали да овде студираш и према онима који од 1215. године зидају систем, на чије ћеш готово да одеш. А ништа ниси сам лично урадио, него хоћеш све држава да ти пружи? То је непоштено и не може!“

Говор професора Шенка изазвао је громогласан аплауз међу присутнима, а снимак можете погледати од 58:30 минута.

извор Факти

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *