Почетна / Архива / 150 HILJADA DINARA KOŠTA DA SAČUVATE SVOJE DETE OD RIZIKA DA MOŽDA POSTANE AUTISTIČNO

150 HILJADA DINARA KOŠTA DA SAČUVATE SVOJE DETE OD RIZIKA DA MOŽDA POSTANE AUTISTIČNO

UKOLIKO NE ŽELITE DA VAKCINIŠETE SVOJE DETE ZAKONOM PREDVIĐENA KAZNA JE OD 30.000 DO 150.000 DINARA.TOLIKO KOŠTA DA SAČUVATE SVOJE ZDRAVO DETE,OD NEKE OD MNOGIH I TEŠKIH BOLESTI.

Zbog nevakcinisanja dece, u postupku pred Prekršajnim sudom u Beogradu u toku je 209 predmeta, a prema rečima predsednika suda Milana Marinovića, do sada je doneto 32 odluke, od kojih 21 osuda.

„Tu ima 11 rešenja o odbačaju zahteva, a ostalih 21 su ustvari osujujuće odluke od kojih je u tri slučaja doneta novčana kazna, a u 18 izrečena opomena učioniocu“, rekao je Marinović za RTS.

Prve novčane kazne izrečene su za roditelje koji nisu vakcinisali decu vakcinom MMR – protiv zaušaka, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu.

Prijave protiv roditelja podnosi zdravstveni inspektor pri ministarstvu zdravlja, a kada stigne zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, obavi se inspekcijska kontrola, sačini se zapisnik o tome i inspektor utvrdi da li je učinjen prekršaj.

„Inspektor sačinjava zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i kao ovlašćeni podnosilac podnosi nadležnom prekršajnom sudu.“

U martu prošle godine stupio je na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji propisuje kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji odluče da ne vakcinišu dete, a do sada je protiv takvih roditelja podneta 241 prijava i doneta 21 osuđujuća presuda.

Izvor Nedeljnik

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

СРБИЈУ ТРЕБА ЛЕЧИТИ ИЗ КОРЕНА, А КОРЕНИ СУ СЕЛА

КАКО РАЗВИТИ СРПСКО СЕЛО – Идеје и САВЕТИ за развој села Уместо жаљења како српска …

2 коментара

  1. Sve je jeftinije od ugrozavanja zdravlja deteta ! Da smo slozni kao sto nismo pa da svi ustanemo protiv toga da vidimo dali bi onda mogli da kaznjavaju, ovako mali broj se buni vecina cuti i gleda kako se svesno ugrozava zdravlje njihove dece.

    • Treba da se ujedinimo svi i stanemo iza parole OKO ZA OKO deca su naše oči. A ukoliko i to ne pomogne treba da tražimo da država svakom detetu koje se razboli posle vakcine plati lečenje od prvog dana i da dete uz sebe ima stalni nadzor lekara tj medicinskog osoblja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *