Почетна / Вести / ДРУШТВО / Исповест једног патриоте Србина с КиМ, у народу познатог као БУДАЛА!

Исповест једног патриоте Србина с КиМ, у народу познатог као БУДАЛА!

Глас Косова и Метохије
2.7.2017.

Наставља се мука с документима за Срба који живе на КиМ!
Не могу ван покрајине ни преко једног прелаза, сем на Јариње, јер Срби запослени на том прелазу још имају обзира!
На Мердару, Брњаку и Ђенерал Јанковићу не важе ни документа издата од приштинских окупационих снага!!!
Пасоши Србије су (за њих) такође „паралелна документа“ која не важе. Са њима можеш у било коју земљу света, али не и да изађеш с Косова и Метохије.

У историји света нити једна земља није оволико загорчавала живот својим грађанима, као Србија и њена власт нама на КиМ. А ако пустите неки канал националне фреквенције, Ђурић лаже колико га грло носи да су нам решили проблеме!
О таблицама и возачкима дозволама да не почињем!!!!

Пишете нам свакодневно и ми се свакодневно распитујемо, али за сада решења нема.
– Идите около (тј. преко Јариња, прим. ред) – кажу нам у Канцеларији за КиМ…
Још кад би знали колико новца, малтретирања и губљења живаца је има у томе „идите около“.
Апелујемо на државу Србију, ако још увек постоји, да нам што пре реши проблем са српским папирима, или ћемо се дићи и куком и мотиком!!!

Хоћемо да Србија врати одлуку да наша документа важе!!!!!!!
Поништите Бриселски споразум!!!!

***

Хоће ли у септембру месецу постојати српске школе на КиМ?
Или сте и то потписали у Бриселском споразуму да нестане???
+михаило+

***

Исповест једног патриоте Србина с КиМ, у народу познатог као БУДАЛА!

Ових дана док се у ц. Србији људи баве Аном Брнабић, да ли је више мрзе што је потомак усташа или што има бољу цуру него Вучић и компанија, док се људи одмарају, гледају Зајечарску гитаријаду, диве се шареној, певајућој фонтани, ја Србин с Косова и Метохије, муку мучим с документима!
Зашто? Зашто би човек у слободној земљи Србији, или било где на свету, у 21. веку имао проблема с документима? Једноставно је много компликовано!

Ево на пример, ја сам Србин из Приштине. Када ме је стрефио рат 1999. био сам студент прве године права, јурио сам цуре и рокове, покушавао да трезан идем на предавања. А онда је одједном морало да се иде. Куда? Мувао сам се мало по Београду, завршавао факултет, радио, издржавао мајку, бабу, бабину сестру, млађег брата…

Где ми је био отац? У некој кречани… Претпостављају странци да су му пре тога шиптари извадили органе (зар да пропадну тако здрави органи?) Када се мајка запослила као чистачица у апотеци (а била је шеф лабораторије у једној великој фирми пре 1999.), када су бабе почеле да примају по 8 хиљада, ја сам дошао у К. Митровицу. Ту сам се оженио једном Митровчанком за коју је Обилић мало дете. Моја млада жена била је на мосту кад је био било који напад. Чим би чула сирену, будила би мене мученог, да трчимо доле и каменицама, голим рукама, шипкама, бранимо сада већ наш заједнички град.

И било је томе целих 15 година (3 сам живео у Београду). Сваки дан нека „журка“! Или на мосту, или у Рудару, или касније на барикадама, где нас је по први пут РТС частио дивним епитетима „балвани „, „екстремисти „, „маса“, „дивљаци“…. и тако редом. Већ сам тад видео да је нешто труло у држави српској, али опет се надах најбољем. Били смо луди, бранили смо се, нисмо слушали ни Београд ни Приштину и било нам је за нас ок. А онда је дошао Тадић и његов Бриселски споразум, па после њега Вучић и Тома и ту му беше крај!

Не знам да ли знате, али ми овде живимо у две државе и једној покрајини. Да бисмо преживели у тако дивном окружењу окупације, потребне су нам два пара таблица, две личне карте, две (возачке) дозволе, два пасоша… а немамо двојно држављанство. Наводно смо грађани Србије, а кад треба да нам се среде документа, онда наша драга земља (читај власти) се праве луди. Када нам на крају пукне филм и кад не можемо више да се провлачимо, ево као ово сад, па попустимо и узмемо документа, онда нам наша држава Србија, која нас је у све ово углавила, каже “ви сте издајници наше земље, узели сте папире“, иако добро знају да не можемо да мрднемо без њих!!!!

А заборављају да су (документа шиптарске „државе) први узели Дечански монаси, уз благослов Теодосија оцоубице !!!! Заборавају да су Срби из Гњилана и Гораждевца скоро шест месеци били без икаквих таблица, без могућности да оду до лекара у Грачаницу или К. Митровицу! Не помињу малтретиране и хапшене труднице, јер нису имале косовска документа!!!! Не помињу кад човек који има рак не може у Скопље преко Ђенерал Јанковића!!!!

Њима је лепо. Највећи проблем им је што је Северини бивши муж отео дете, што Цеца нема дечка, а реално лепа је жена… што је кафа лошег квалитета и евентуално што парфем који има у Њујорку, нема да се купи одмах сутрадан! Не знате ви шта је мука.

И док се ја довијам на хиљаду начина не само да преживим, већ и да очувам част и своје огњиште, ви ме гурате у косоварско друштво, без икакве шансе да избегнем нешто… а онда ме још називате издајником, док ми се приватно смејете што је забога милога нисам извадио до сад, шта глумим ПАТРИОТУ, ма ја сам будала!

Изгледа да јесам. Али не због разлога којима ме ви частите овим епитетом!!!!
Не! Ја сам будала што нисам одмах, с оне две три кости што су ми дали рекавши да ми је то отац, на леђима, па фино у Америку. Она ме је у све ово увалила, она нек ми даје азил и нек ме издржава… Или је то опет издајнички потез, мене кога сви дрндате, а онда сви пребаците на мене да сам крив?! Глас Косова и Метохије

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПЕТРОВИЋИ УСПЕЛИ ДА ПОБЕДЕ ИЗВРШИТЕЉЕ ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ БОРБЕ ПОНИШТЕНЕ ПРЕСУДА О ИСЕЉЕЊУ ИЗ ЊЕГОШЕВЕ

НАШ САЈТ ВЕЋ ЈЕ ПИСАО О ПЕНЗИОНЕРКИ ДОБРИЛИ ПЕТРОВИЋ, ЊЕНОЈ КЋЕРКИ СНЕЖАНИ И УНУЦИМА МАШИ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *