Почетна / Архива / SRBSKA DEČICA OSVOJILA ČAK 46 MEDALJA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU MATEMATIKE

SRBSKA DEČICA OSVOJILA ČAK 46 MEDALJA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU MATEMATIKE

Učenici iz Srbije osvojili su čak 46 medalja na petom Kupu Matematičke gimnazije, međunarodnom takmičenju u matematici, fizici i informatici, koje je juče završeno svečanom ceremonijom dodele priznanja.

Naši đaci okitili su se sa pet zlatnih, 18 srebrnih i 23 bronzane medalje, a za najboljeg matematičara ovog prestižnog takmičenja proglašen je Jovan Toromanović, učenik 1. razreda Matematičke gimnazije.

Na zatvaranju Kupa najuspešnijim timovima pehare su uručili Irini Reljin, pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Stevo Todorčević, najbolji srpski matematičar i vodeći srpski matematičar u oblasti teorije skupova i analitičke tipologije na svetu i Miroslava Nešić Bikić, menadžer korporativnih komunikacija Piraeus banke, koja već petu godinu zaredom finansijski i organizaciono podržava Kup Matematičke gimnazije.

Ovogodišnje takmičenje okupilo je više od 160 takmičara i 30 ekipa iz 13 evropskih zemalja, a našu zemlju predstavljalo je šest timova iz Beograda, Valjeva i Pančeva.

Izvor Danas

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *