Почетна / Архива / UPOZNAJTE „PRVU DAMU“ SRBIJE

UPOZNAJTE „PRVU DAMU“ SRBIJE

O razlozima za čuvanje u tajnosti svoje supruge može se samo nagađati, imajući u vidu pretpostavke o Vučićevom karakteru, načinu vladanja, i tome slično

Kako izgleda, šira javnost mogla je da vidi najpre sa navodno tajnih fotografija koje su „isplivale“ u javnost u provladinom tabloidu Informer, 2013. godine, a što je bila jasna nameštaljka jer se videlo da i ona i Aleksandar Vučić zapravo poziraju paparacu, dok ručaju u jednom od beogradskih restorana. Sledeće javno pokazivanje bilo je u Guči tokom festivala trubača, kada je prošetala sa Ivicom Dačićem i njegovim sinom. Prvi značajniji i formalniji javni nastup Tamare Vučić bio je prošlog leta tokom prijema u Skupštini u čast dolaska princa Čarlsa.

S obzirom na izuzetnu retkost njenog pojavljivanja u javnosti, koja bi se mogla nabrojati na prstima jedne ruke, svaki bi ostajao kao duboko urezan povod za prepričavanje i zainteresovanost ali ne u mejnstrimu, već samo po obodima medijskog prostora zbog, razume se, stroge kontrolisanosti sadržaja i pritiska predstavnika vlasti. O razlozima za čuvanje u tajnosti svoje supruge može se samo nagađati, imajući u vidu pretpostavke o Vučićevom karakteru, načinu vladanja, i tome slično. Izvesno je, međutim, da takva odluka, očekivano, ima svoje kontraefekte, pa je tako internet preplavljen gomilom kvazi informacija o njegovoj drugoj supruzi (Vučićeva prva žena je novinarka Pinka Ksenija Vučić), čiji su kontekst i određenje uglavnom negativni, čak vrlo nepristojni.

Ono što se od svega toga može, ipak, nedvosmisleno tvrditi jeste da je Tamara Vučić rođena Đukanović – u Loznici, 1981. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Loznici (Lozničku gimnaziju). U Beogradu je na Filološkom fakultetu studirala engleski jezik, ali je ipak diplomirala na Fakultetu političkih nauka, a završila je i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnih poslova. U tom ministarstvu radi od 2010. godine, na poziciji savetnice. Tamara Vučić nema profile na društvenim mrežama, što u kombinaciji sa nedostatkom relevantnih informacija na internetu uopšte, predstavlja problem u pokušaju njenog predstavljanja. Međutim, na poslovnoj društvenoj mreži – Linkedin, može se videti i njen profil gde preovlađuju postovi o dostignućima njenog supruga ali i njenoj ulozi u spoljnopolitičkim poslovima. Tako se mogu videti fotografije Tamare Vučić sa Mišel Obamom i suprugom princa Čarlsa, a među njima je i fotografija naslovnice Blic TV gde je predstavljena kao voditeljka, pod naslovom: Verujem u ljubav.

izvor Danas

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕМИНУО ВЛАДИКА МИЛУТИН

Ноћас, 2 сата иза поноћи, преминуо је Епископ ваљевски Владика Милутин.   Владика Милутин је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *