Почетна / Вести / ZAPOVEDNIK KFORA UPOZORIO NAPETO: Moguće nasilje na Kosovu i u regionu

ZAPOVEDNIK KFORA UPOZORIO NAPETO: Moguće nasilje na Kosovu i u regionu

ZAPOVEDNIK KFORA UPOZORIO
NAPETO: Moguće nasilje na Kosovu i u regionu

POLITIKA 22.06.2017. 15:29h Fungo objasnio da „postoji snažan uticaj Rusije u regionu, mada nema dokaza o direktnom uplitanju Moskve“

Na Kosovu postoji više izazova za bezbednost i sveukupna situacija može postati vrlo krhka i nestabilna u celom regionu uz brzo izbijanje nasilja, upozorio je u Briselu zapovednik Kfora, general Đovani Fungo.
– Bezbednost Kosova je povezana sa stabilnošću i sigurnošću celog područja zapadnog Balkana, a na Kosovu se svakodnevno suočavamo sa izazovima političkih i multietničkih zategnutosti, verskog ekstremizma, problemima izbeglica i migranata, kao i s ruskim uticajem – ocenio je u Evropskom parlamentu zapovednik snaga NATO na Kosovu.

On je u raspravi o bezbednosnoj situaciji na zapadnom Balkanu u Pododboru za bezbednost i odbranu Evropskog parlamenta objasnio da „postoji snažan uticaj Rusije u regionu, mada nema dokaza o direktnom uplitanju Moskve“.

Zapovednik Kfora general Đovani Fungo je naglasio da „političke i međuetničke zategnutosti pogađaju sve ljude u regionu“, upozorivši da je „do napetosti među etničkim grupama došlo posebno i na Kosovu poslednjih meseci“.

Kurir / R. K.
Autor: Foto: EPA

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ЋУТИШ?ГДЕ ОНОЈ ФУКАРИ ОД ЂУКАНОВИЋА ДА СЕ ЗАМЕРИШ.ЗАДУЖИО ТЕ

Знаш ли, Александре Вучићу, државниче јада да је о Дану државности Србије у Русији служена …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *