Почетна / Архива / ЈЕРЕМИЋ:ВУЧИЋ ЋЕ ИМАТИ ПОДРШКУ ЗАПАДА СВЕ ДОК РАДИ ПРОТИВ СРБА И СРБИЈЕ

ЈЕРЕМИЋ:ВУЧИЋ ЋЕ ИМАТИ ПОДРШКУ ЗАПАДА СВЕ ДОК РАДИ ПРОТИВ СРБА И СРБИЈЕ

Јеремић: Вучић је поводом евентуалног чланства Србије у NATO већ почео да кува жабу у јавности

БИВШИ председнички кандидат Вук Јеремић изјавио је данас да би процес обједињавања опозиције требало да почне разговором о побољшању изборних услова јер су они, на недавно одржаним председничким изборима, били „све осим регуларних.“

Он је оценио да опозиција треба да направи јасну листу захтева која се тиче промене изборних услова, која не мора да буде претерано амбициозна, али која мора да обухвати препоруке ОЕБС-а из 2016. године које се тичу сређивања изборног списка, приступа медијима и равноправног рада у изборној комисији.

Он је поновио да ће остати у политичкој арени Србије и наставити борбу кроз формирање политичке организације коју види као странку политичког центра, каква недостаје на домаћој сцени.

Јеремић је рекао да ће основни принципи и вредности на којима ће та организација базирати своје политичко деловање бити неприкосновеност владавине права, одбрана грађанских слобода, обнова демократских институција, повратак цивилизованог дијалога у политички живот, осећај и брига за националне интересе, заштита највреднијег из традиције и културе, борба за идеје социјалне државе, повратак нормалности у културни и медијски простор и мудра и избалансирана спољна политика.

Он је додао да је процес уситњавања на српској политичкој сцени нешто што неће донети добар резултат и да ће се, због тога, залагати за заједнички наступ свих опозиционих организација на предстојећим београдским или парламентарним изборима.

Коментаришући вербалну подршку коју председник Србије Александар Вучић добија од дела међународне заједнице, Јеремић је рекао да ће се то наставити све док буде незаустављиво давао концесије по питању Косова, на штету Срба и Србије.

„Док год се не поставља питање шта треба дати него када, дотле ће у делу међународне заједнице којој је само Косово битно имати отворену подршку. Али, питање је шта ће да се догоди када то све преда. А он ће то урадити прилично скоро, јер сада више неће имати изговор Томислава Николића или неких избора“, рекао је Јеремић.

Поновио је своје залагање за војну неутралност Србије и додао да је то потребно унети и у Устав, како би престало да буде дневнополитичко питање.

Он је, међутим, оценио да је Вучић и по питању евентуалног чланства у NATO већ „почео да кува жабу“ у јавности.

„Постоји опасност да се потпуно окрене ћурак и да се крене путем евроатлантских интеграција, без обзира на став јавности… Србија би у NATO била мање безбедна него да је војно неутрална и наставићу да се залажем за војну неутралност, без обзира што ће вероватно на насловним странама и даље излазити да сам ја NATO плаћеник. А онај ко је највећи подржавалац евентуалног ступања у NATO је на веома високој државној функцији“, рекао је Јеремић.
Извор Факти

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *