Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / JOŠ JEDNO SAMOUBISTVO ZBOG NEMAŠTINE

JOŠ JEDNO SAMOUBISTVO ZBOG NEMAŠTINE

Nedaleko od porodične kuće, u Žablju, šezdesetšestogodišnja Grozdana Zekanović počinila samoubistvo. Živela kao podstanar sa mužem i ćerkom. Sve troje bili na jakim lekovima. Devedesetih izbegli iz Bosne.
GROZDANA Zekanović (66) iz Žablja nadomak Novog Sada polila se benzinom, a zatim zapalila, svega nekoliko metara od porodične kuće u Ulici Petra Konjovića, gde je sa ćerkom i suprugom živela kao podstanar. Ona se ubila u ponedeljak uveče, a pretpostavlja se da je digla ruku na sebe zbog – bolesti i nemaštine!

Njeno telo pronađeno je u šiblju, ali nažalost nije joj bilo spasa. Telo je preneto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Gorko jecajući zbog strašne sudbine koja ih je zadesila, Grozdanin suprug Mladenko (68), pokušavajući da uteši ćerku Dušicu (26), veli da ništa nije ukazivalo da će njegova supruga podići ruku na sebe. Sa njom je, kaže, izrodio petoro dece i prošao rat u rodnoj Bosni i Hercegovini.

– Nikada nije pominjala samoubistvo – skrušeno, plačnim glasom kaže Mladenko, dodajući da je bio ranjavan u ratu, a pre izvesnog vremena je imao i moždani udar. – Teško nam je, živimo u siromaštvu, ali nekako smo gurali. Nisam mogao ni da pomislim da bi tako nešto mogla da uradi.

Nesrećna žena se kobnog dana obratila suprugu dok je ležao u sobi. Prolazeći hodnikom mu je rekla: „Dragi moj Mlađo, tako te i majka zvala…“ i otišla u kuhinju.

– Posle toga je više nisam video, mislio sam da je izašla da prošeta i malo popriča sa komšijama – kazuje nam Mladenko šta se dešavalo uoči samoubistva. – Nije imala običaj da uveče negde ide, ali mislio sam, neka je malo napolju na vazduhu.

Mladenko i Dušica su je pogledom tražili kroz prozor terase, ali je nigde nije bilo. U jednom trenutku ćerka je ponovo došla do balkona i videla plamen u kanalu, ali je pomislila da se zapalilo smeće.

– Nisam ni slutila da tamo leži moja majka – ridajući priča Dušica i pokazuje gomile kutija sa lekovima koje svakodnevno piju ona i otac, kao i one koje je koristila Grozda. – I otac je došao i video požar. Moja majka je bila bolesna, pila je sedam vrsta lekova.

Zekanovići su u Vojvodinu došli iz rodnog Donjeg Vakufa. Mladenko je četiri godine proveo u ratu, bio je ranjavan. Ovde su živeli u nekoliko mesta, a u Žabalj su došli pre pola godine iz Ratkova kod Sombora.
izvor Novosti

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

БРНАБИЋ У 1.000 КВАДРАТА – СРБИ У РЕДОВИМА ЗА НАРОДНУ КУХИЊУ

  Реконструкција државне виле у којој је до смрти живела Јованка Броз, а у коју …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *