Почетна / Вести / Srpsko rukovodstvo „prihvata nezavisnost Kosova“, da ga obrišu iz Ustava ili da se trećina ucrta u kosovsku mapu

Srpsko rukovodstvo „prihvata nezavisnost Kosova“, da ga obrišu iz Ustava ili da se trećina ucrta u kosovsku mapu

Srbija bi trebalo da izbriše KiM iz Ustava, u suprotnom, Kosovo će recipročno „ucrtati trećinu srpske zemlje“, od Niša – „na svoju mapu“. Srbija ima agendu da se „ruga“ Kosovu, a trebalo bi reći EU i posebno SAD da „Albanci nisu narod kojim neko može da se poigrava i da mu se ruga“. Znamo i da Srbija ima plan za podelu Kosova, ali on nikad neće doći. Ovo su nove poruke visokih kosovskih zvaničnika – predsednika Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, za kojeg se spekuliše da bi mogao da se nađe u narednoj kosovskoj vladi.
„Znaju da započnu, ali ne znaju za pobedu. Čak je i ove napore sa Kosovom izgubila. Privatno, na svim sastancima koje sam imao sa rukovodstvom Srbije, oni prihvataju da je Kosovo nezavisno. Sa svima. Svi znamo da će Kosovo ući u NATO i Evropsku uniju,“ rekao je takođe Tači, u intervjuu za hrvatski nedeljnik Nacional, a koji su preneli Tanjug prenosi B92.
Tačijeva izjava usledila je nekoliko sati, nakon što je Ramuš Haradinaj, za „Rokum“ prištinske KTV, govorio o potrebi da Srbija treba da izbriše KiM iz svog Ustava.
U međuvremenu su se oglasili srpski zvaničnici, reagujući, ipak, samo na Haradinajevu izjavu.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, kaže da Haradinaj može da vidi Niš „samo iz niškog okružnog zatvora i to – iznutra“.
Ministar za boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, kaže da Srbija ume da se zaštiti od terorista, ali je pitanje da li to ume i EU, kada, kako dodaje, prećutkuje pozive na rat.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, kaže da je na KiM-u počela predizborna kampanja i da zato veruje će se „albanski političari utrkivati u ratobornosti“, jer „separatisti i presvučeni teroristi nemaju biračima ništa drugo da ponude“.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ЋУТИШ?ГДЕ ОНОЈ ФУКАРИ ОД ЂУКАНОВИЋА ДА СЕ ЗАМЕРИШ.ЗАДУЖИО ТЕ

Знаш ли, Александре Вучићу, државниче јада да је о Дану државности Србије у Русији служена …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *