Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / I POSLANICI SRPSKE GLASALI… ŠIPTARI NE ZNAJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Srbi srušili vlast u Prištini, premijer Kosova Isa Mustafa pobesneo – šok i neverica u parlamentu!

I POSLANICI SRPSKE GLASALI… ŠIPTARI NE ZNAJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Srbi srušili vlast u Prištini, premijer Kosova Isa Mustafa pobesneo – šok i neverica u parlamentu!

Aktuelno Srbija by stivko

Većinom glasova, parlament u Prištini izglasao je nepoverenje vladi Ise Mustafe

Skupština Kosova upravo je izglasala nepoverenje Vladi Ise Mustafe. Za je glasalo 78 poslanika, 34 bilo je protiv i 3 poslanika bila su uzdržana.

Ovim su gotovo dve godine duge spekulacije o rušenju vlade i prevremenim izborima danas konačno postale stvarnost.
Za nepoverenje Vladi glasali su, kako mediji prenose, poslanici opozicije, ali i stranke do skoro vladajuće koalicije Demokratske partije Kosova. U ovim trenucima nema informacija o tome da li su i kako glasali poslanici liste Srpska. RTK2 je, u međuvremenu, javila i da su poslanici Srpske glasali, takođe, za nepoverenje vladi.
U javnosti su od jutros pojačane spekulacije o datumu prevremenih izbora. Prema ustavnom roku, izbori se raspisuju najakasnije za 45 dana od raspuštanja vlade, te bi oni, prema još nepotvrđenim informacija, mogli da se održe 11., odnosno 18 juna.
Sednicu kosovske skupštine obeležila je rasprava bivših koalicionih partnera, koji su se uzajamno optuživali za neuspehe sada već bivše vlade.
Još uvek nema reakcija međunarodnih predstavnika, koji su sve vreme snažno pozivali da se ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, a što će biti obaveza koja će sačekati novu vladu.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *