Почетна / Вести / Uvreda na račun svih Srba, novinara iz Francuske

Uvreda na račun svih Srba, novinara iz Francuske

U svojoj emisiji na radiju „france inter“ voditelj Guillaume Meurice je na veoma bedan način uvredio sav SRPSKI ROD, izjavivši u svojoj emisiji da :
„Razgovarati sa Srbima znači da vam ostaje još 15 minuta života“.

Naime izgleda iznerviran što Marin Le Pen na svojim mitinzima ne dozvoljava da se unose zastave drugih zemalja sem SRPSKE, prozvao je prvo našeg predsednika Tomislava Nikolića i pomenuo kako su Srbi genocidni zbog Srebrenice, da bi u nastavku izgovorio da svako ko bude porazgovarao sa bilo kojim Srbinom ostaće mu još 15 minuta života.

Mi vas samo podsećamo da je Francuska prva na udaru terorističkih napada u Evropi od strane islamskih terorista.Ipak nismo nikada čuli da se sprdao na račun muslimana koji već čine 10% populacije u Francuskoj. Možda to ne radi da ne bi bio optužen za rasizam. Ipak kada su Srbi u pitanju izgleda da je sve dozvoljeno.

Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja demonizacije Srba i srpskog naroda. Naravno organizacije koje predstavljaju Srbe u Francuskoj a i šire će i ovog puta ostati bez reakcije što u najmanju ruku govori da je svejedno što se nastavlja sa pljuvanjem i vredjanjem svih Srba.

Podsetimo samo ovog „novinara“ da su Srbi jedan ponosan i slobodarski narod koji su dali velike žrtve u oba svetska rata na strani saveznika i izmedju ostalog da bi i on sad mirno mogao da vodi svoju emisiju.

Mi samo želimo da mu poručimo : “ Gospodine! Ustvari izvinite, daleko ste vi od gospodina. Nemate pojima vi ko su i šta su Srbi.

Ukoliko želite da pišete ovoj radio stanici evo njihovog maila : mediateur@radiofrance.fr, ime novinara Guillome Meurice.
Budite kratki, jasni i bez ikakvih pretnji i ružnih reči.

Njegove uvrede možete čuti od 2’30 na snimku.

Admin team : Svi Srbi u Parizu

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ЗАШТО COVID – 19 КОСИ АМЕРИКАНЦЕ?

Објашњење није само у томе што су власти САД у почетку потцењивале епидемију, него и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *