Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / Le camarade Mélenchon avec respect ( другу Меленшону, са поштовањем )

Le camarade Mélenchon avec respect ( другу Меленшону, са поштовањем )

Ворон Рејвенски

Дневник, четвртак 27.04.17.

Прође први круг избора у Француској. Свет се није померио, али је добио полугу и 7. маја можда и хоће!

Приметили сте и ви да ко год не жели у EU, обавезно добије префикс УЛТРА. Ако сте за , онда сте демократа и нормалан. Вероватно при том и умерен…

Тако и у Француској. Огроман успех остварили су УЛТРАнационалисти и УЛТРАлевичари.

Оно што не желе да кажу да је дебакл доживела етаблирана и од 1945. једина пожељна и постојећа Француска. Ни социјалисти ни републиканци који су се од 2. Светског рата стално смењивали на власти, по први пут, нису ушли у други круг председничких избора. А у Француској је ткз. председничка демократија, јер председник има најшира овлашћења него било где у Европи.  Социјалиста више ни нема, освојили су најлошији резултат од оснивања у 19. веку.

Републиканци су прошли нешто боље јер тренутно нису били на власти, а и Фијон је употребљавао крајње конзервативну, готово деголовску реторику, па опет није успео!

Па ко је победио?

Прво све честитке за Marine jolie! Наша нада за сада у немогућим околностима успева у потпуности. Од када постоје медији у Француској и Европи није изречено толико гнусоба и лажи, није вођена толико прљава кампања него што је то било и што је то сада против ње. Нема шта нису измислили и рекли. Релативизација онога што ради и говори је у суштини била основа и тамо, али и овде. А била је и кампања да се не изађе на изборе већа него икад.

Ипак, једно од највећих изненађења у моме животу је изванредан успех комунисте, друга Jean-Luc Mélenchon-а. Ето, човек је дошао ниодакле и узео гласова тек за бобу мање од републиканаца, а више од три пута од социјалиста! О њему су ћутали, а он је РАСТРГАО! То је најбољи резултат француских комуниста после новембарских избора 1945. А тада су организовали устанак и донели победу над фашизмом.

Како? И шта хоће тај човек?

Прво нису га баш много дирали, јер су хтели да анти EU блок поделе на два „међусобно недодирљива“ дела. Имају исту жељу, и једни и други су миноризовани и практично прогнани, али су идеолошки два пола. Покушали су да незадовољне који презиру EU посвађају и осигурају себи победу.

А друг Меленшон је о тој EU употребљавао изразе „гади ми се“, „робовласници“, „НЕПРИЈАТЕЉИ ФРАНЦУСКОГ НАРОДА“ ( ово задње ми је најдраже јер је то заједнички линк ).

Е, зато смо ми сада ту.

Поменути је искрен човек. Више пута ових дана је изјавио како му не пада на памет да подржи оног Макроа. Тиме је доказао невероватну чврстину јер је одбио огроман новац. Све оно што су наши дупедавци одавно прихватили. Можда је тиме осудио себе и на историјски заборав ( надам се да није ).

Друже Меленшон, прво хвала што сте ми одговорили на мејл који сам Вам послао изборне ноћи.

Друго, друже Меленшон будите ЧОВЕК! Подржите нашу Маријану, или барем немојте сметати! У Новој Француској биће места и за социјалну коректност и за левицу.  И ми бићемо ЉУДИ!

Добро сте проценили да од банкара и Макроа можете добити само кредит. Они се клањају само богу себичности. Ту нема места за Вас.

Лепа моја Marine, на теби је сада огроман задатак. Ако успеш да од другог круга направиш референдум, за или против EU, победићеш!!! Већина Француза не жели ту тамницу!

Ако те закопају у идеолошке расправе, нажалост – пашћеш.

Али, ето Теби 1. маја. Агилна и паметна каква јеси, дела на уранке и дај мало са тим синдикатима! И ја сам члан синдиката, а НИКАКО нисам левичар. Ајмо мало социјалну тематику. Дела о пензијама… Мало о социјалним давањима… Па то је важно и за нас!

Allons enfants de la Patrie
Le jour de gloire est arrivé !

Ваш УЛТРАВорон.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *