Почетна / Вести / ДРУШТВО / Американац дошао да види „зашто Срби мрзе Американце” па постао Србин!

Американац дошао да види „зашто Срби мрзе Американце” па постао Србин!

Pravoslavlje
Американац дошао да види „зашто Срби мрзе Американце” па постао Србин!
By admin –

Чарлс Kејтер (34) из Чарлстона у САД постао је звезда на Јутјубу након што је снимио неколико видеа у којима представља своје виђење Србије. Револтиран лошим стварима које је слушао о Србији и Србима, Чарлс је одлучио да посети Србију за утиске из прве руке, а сада је спреман да се пресели у Зрењанин.

ИНТЕРНЕТ – Први сусрет са Србијом Чарлс имао је преко групе „Мрзим САД” на друштвеној мрежи Фејсбук.
– Александар из Зрењанина оставио је коментар на тој страници и ја сам му послао поруку да сам Американац, да се не поносим стварима које је моја земља радила, али да ми се није допао његов коментар. Међутим, брзо смо се спријатељили и пожелео сам да дођем у Србију. Kада сам то саопштио пријатељима и породици, рекли у ми да сам луд, да Срби мрзе Американце – прича Чарлс за „24 сата”.
Први пут је у Србију дошао у мају прошле године и већ после пар дана се заљубио у земљу.

– Већина Американаца када размишља о Србији мисле на ратну зону и геноцид. То је веома тужно и тотално погрешно мишљење, али за то су криви светски медији – објашњава Kејтер.
Желео је да упозна све пријатеље које је стекао преко Фејсбука па је обишао Нови Сад, Београд, Елемир, Меленце, Ечку, Зрењанин, али се спустио и јужније да види Ниш, Пирот, Блаце.

– Србија је прелепа. Са много воћњака, њива, брда, потока, а грађевине су уникатне. Али оно најбоље у вези са Србијом су људи. Никад нисам могао ни да сањам да ће ме тако прихватити. Сви су ме примили у своје домове. У Америци одседаш у хотелу, али овде људи неће ни да чују за то. Јео сам фантастичну храну и пио доста ракије. Жене овде су ме третирале као свог сина. Оперу ми веш, увек се брину за моју безбедност, где идем, с ким ћу бити. Третирају ме као филмску звезду – додаје Чарлс.
По повратку у Америку, Чарлс је одлучио да промени слику какву његов народ има о Србији.

– Направио сам видео на Јутјубу зато што ми је било доста да слушам како су Срби зли и терористи, па сам направио „Своје виђење Србије”. Мислио сам можда ће десет људи погледати, али прерасло је у велику ствар.
Чарлс каже да волео да заувек остане овде.

– Тренутно имам стан у Зрењанину и тражим посао као професор енглеског. У САД не можеш ни са 2.000 долара месечно да преживиш, а овде то људи успевају и са 400 и даље су насмејани. Волим српски начин живота – наводи Чарлс.

Србија – туристичка атракција
ПУТ – Чарлс воли да путује и досад је обишао многе земље широм света – Kостарику, Мексико, Аустралију, Нови Зеланд, Француску, Kанаду, Белгију, Мађарску, али Србију двапут. „Путовао доста, али Србија ми је омиљена. Такође, обишао сам многа места и видео доста лепих девојака, али девојке у Србији су фантастичне. Високе су и лепо грађене и имају најлепше црте лица.”

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ПОСЛОДАВЦА И ЗАПОСЛЕНОГ ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Поводом недоумица грађана, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања детаљно је објаснило права …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *