Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / RUSIJA OTKRILA, A PROFESOR IZ PRIŠTINE POTVRDIO: Evo ko stoji iza šiptarskih izjava o velikoj Albaniji!

RUSIJA OTKRILA, A PROFESOR IZ PRIŠTINE POTVRDIO: Evo ko stoji iza šiptarskih izjava o velikoj Albaniji!

Zvanična Moskva je ocenila, povodom izjava o „ujedinjenju Kosova i Albanije“, da se pod kišobranom NATO potkopavaju temelji stabilnosti
Informer/intermagazin
Tanjug

Kako je navelo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nakon izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija, „iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO se zapravo potkopavaju temelji stabilnosti“.
– Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat – ovog puta uz oslanjanje na Ustav Albanije, koji Tirani daje za pravo da štiti interese svih Albanaca van Albanije- saopštili su u ruskom MIP, prenosi Tas.
RUSKI MSP: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu!
Kako navode, taj kurs s ciljem prekrajanja granica na Balkanu dramatično podiže nivo potencijala za sukob, prenosi ruska agencija saopštenje MIP.
– Upravo u tom svetlu tumačimo izjave Rame i Tačija- poručuju iz ruskog Ministarstva.
PROFESOR IZ PRIŠTINE MIROVIĆ: Pretnje „Velikom Albanijom“ ne bi se čule da međunarodna zajednica nije dala podršku
public

Profesor međunarodnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović smatra da se pretnje „velikom Albanijom“ ne bi čule iz Tirane i Prištine da međunarodna zajednica nije za to dala zeleno svetlo.
– Iskustvo je pokazalo da albanski faktor nikada ne igra sam. Zato mi se čini da je ovo igra koja je usaglašena, ili sa Briselom ili sa Vašingtonom. Kosovo nije međunarodno priznat subjekat. Odnosno, nije član UN – rekao je Mirović za „Sputnjik“.
NEMAČKI ANALITIČAR VEBER: Tači i Rama bi da pritiskaju Brisel pričom o Velikoj Albaniji
On je ocenio da bi, da se sve svede na politiku i ovako nešto desi kao presedan, Balkan bio vraćen u srednji vek, naglašavajući da je pitanje šta bi bilo sa severom Kosova koji nije inkorporiran u sistem samoproglašenog Kosova.
Mirović je podsetio da je međunarodna zajednica više puta prekršila uspostavljena pravila, kao što je ono iz 1991. godine kada je Badinterova komisija priznala republičke granice bivše SFRJ, a kasnije je to pravilo prekršeno.
– Opasnost od domino efekta postoji, ali, ima tu pitanja bez odgovora. U svakom slučaju, ne bi bilo dobro otvarati Pandorinu kutiju – kaže on.

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *