Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / У ЧАЧКУ ИЗГОВАРАЊЕ ПРЕЗИМЕНА ВУЧИЋ КАЖЊИВО

У ЧАЧКУ ИЗГОВАРАЊЕ ПРЕЗИМЕНА ВУЧИЋ КАЖЊИВО

СПОМЕНУО ПРЕЗИМЕ ВУЧИЋ СУДИЈА БИЉАНА МАЈСТОРОВИЋ ГА ОСУДИЛА

Милош Пајовић (22) из Мршинаца код Чачка мораће да плати казну од 10.000 динара јер је у болници, обраћујући се докторци, поменуо Вучића (не наводећи име). Судиница Прекршајног суда Биљана Мајсторовић је то оценила као нарушавање јавног реда и мира.

Овај млади пољопривредник је у априлу прошле године, док је кроз село возио трактор, видео свог комшију Предрага Пејовића како непомично лежи поред пута. Пришао му је и пошто је установио да је Предраг у озбиљном стању, отрчао је до куће удаљене скоро два километра и довезао аутомобил. Аутом је заједно са комшијом стигао у ургентно одељење чачанске болнице.

Како пише у пресуди, Пајовић је по доласку у болницу позвао медицинску сестру и др Биљану Кочовић да преузму Предрага из возила јер није могао да хода.

– Др Кочовић је кратко прегледала пацијента и рекла Пајовићу да је потребно да напише упут за хируршку амбуланту како би Предрага одвели на даље прегледе, на шта је Пајовић рекао да жури и да је довољно што га је довезао до болнице, те нека га докторка води на хирургију. Др Кочовић је одговорила да је она лекар и да не може пацијента да води на друго одељење, а Пајовић јој је на то одговорио: ’’Па ти онда зови Вучића, нека га он води до болнице, а ја одох кући’’, након чега се возилом удаљио из круга болнице, наводи се у пресуди Прекршајног суда.

Како су нам рекли правни заступници Пајовића, он није ни стигао до села, када је добио позив из полиције по пријави из болнице за нарушавање јавног реда и мира, након чега му је написана прекршајна пријава.

-У пријави се нигде не наводи да се у Пајовић у болници дрско понашао, нити да је повисио тон или викао на особље болнице. Једино што му је стављено на терет је помињање Вучића пред дежурном докторком, мада није рекао да је мислио на премијера Александра Вучића. Уместопохвале за свој поступак наш суграђани је осуђен. Ово је повратак најгорег вербалног деликта, коментарише Пајовићев адвокат.

Судија Прекршајног суда Биљана Мајсторовић 21. фебруара за овај прекршај одрезала му је казну од 10.000 динара као и обавезу да плати судске трошкове у износу од 1.500 динара.

Извор Озон прес

 

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

У ЧАСТ ЈУНАКУ: Херој са КОШАРА добио мурал

Јунак са Кошара Драган Маринковић (1978-1999) добио је мурал на Спортској хали у Падинској Скели …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *