Почетна / Вести / ПРОФЕСОР СЕКСУАЛНИ МАНИЈАК ОТКРИВЕН ТЕК НЕПОСРЕДНО ПРЕД ПЕНЗИЈУ

ПРОФЕСОР СЕКСУАЛНИ МАНИЈАК ОТКРИВЕН ТЕК НЕПОСРЕДНО ПРЕД ПЕНЗИЈУ

КОЛИКО ДЕЦЕ ЈЕ ИЗ СТРАХА ПРЕЋУТАЛО МАЛТРЕТИРАЊЕ ОВОГ МОНСТРУМА

Професор је почео да се тресе и да прави чудне гримасе, уз изговор да ми “преноси биоенергију”. Питао ме је да ли осећам додир, на шта сам одговорила да не разумем какав додир то треба да осетим, а он ми је одговорио “додир мојих усана”. Приметила сам да професор испред мене симулира сексуални однос. Док сам излазила из учионице, питао ме је: “Да ли је био довољно тврд и велик?је случај проследила тужилаштву, али тужилац каже да нема елемената кр

Овим речима ученица Медицинске школе описала је сексуално узнемиравање које је прошле године доживела. Овог професора социологије (име познато редакцији) пријавило је још пет ученица те школе, али и четворо ђака Прехрамбено-угоститељске школе, будући да он наставу држи у две чачанске средње школе.

Како директори ових установа, и поред тога што су били упознати са наводима напаствованих девојака, нису казнили наводног блудника, случај је преузела канцеларија заштитника грађана.

Заменица омбудсмана Гордана Стевановић урадила је контролу и сачинила извештај. У њему се, поред осталог, наводи да су две ученице у априлу прошле године разредној старешини пријавиле да су доживеле “сексуално злостављање, узнемиравање и злоупотребу наставника”, а да су се на састанку одељенске заједнице оптужбама придружиле четири девојке. Све су захтевале да им наставу из социологије држи други професор.

Шта су девојчице пријавиле

Он је рекао да сачекамо да сви изађу и да седнемо у клупу испред њега. Рекао јој је да испружи руке, у том тренутку је своје средње прсте ставио на њене дланове, на средину дланова. Почео је да прави разне гримасе и није могао мирно да седи на столици, већ се стално померао и као да је дрхтао у месту, па опет све поново. Више пута јој је рекао да га гледа право у очи и да се смеје. Кад смо кренуле да излазимо из учионице, он се насмејао и рекао јој: “Реци дечку да те више задовољава и да обрати пажњу на твоје потребе, ја сам сада све средио и реци да пази за даље”.

Терао ме је да се смејем док се он клатио на столици напред-назад и правио разне фаце. У извођењу тога ја сам морала да га гледам право у очи. Сва та радња трајала је отприлике око 20 минута.

На последњем часу код професора доживела сам веома непријатну ситуацију. Рекао је другарицама да ме сачекају напољу и да мора са мном да разговара. Професор је почео да прави чудне покрете на столици, говорећи ми “Осећаш ли?” Рекао ми је: “Рашири ноге, мало се ти покрени”, на шта сам одговорила: “Молим?” и кренула сам да устајем. Кад сам пошла да изађем из учионице, професор је добацио: “Не треба теби психотерапеут, довољно си ти јака, потребан ти је оргазам, желео сам да доживиш оргазам! Да ли си га осетила?”

О свему је обавештено одељенско веће, а по захтеву директора, ученице су доставиле писани извештај.

У извештају заменице заштитника грађана наводи се и да су се педагогу због тог професора Прехрамбено-угоститељске школе обратиле три ученице и један ученик.

У Медицинској школи покренут је дисциплински поступак против њега и он је привремено удаљен с посла. Полиција је случај проследила Основном тужилаштву, али се тужилац изјаснио да нема елемената кривичног дела, па је професор враћен на посао.

Са друге стране, у Прехрамбено-угоститељској школи дисциплински поступак није ни покренут, а човек кога су ученице оптужиле за сексуално злостављање све време им је предавао.

– Свестан сам да сам вероватно направио пропуст што нисам покренуо дисциплинске мере против њега. Разговарао сам са њим, али ме је уверавао да наводи ученика нису истинити. Ради се о веома осетљивој ствари. Не могу да будем и тужилац и судија – рекао нам је директор ПУШ Драган Ковачевић.

Како нам је речено у Школској управи у Чачку, директор Ковачевић им је заправо пренео да је од наставника добио обећање да више у учионици неће обављати “сеансе лечења биоенергијом“.

Zamenica zaštitnika građana predložila je da zbog utvrđenih propusta direktori dve čačanske srednje škole budu razrešeni dužnosti jer nisu preduzeli mere iz svojih nadležnosti “radi zaštite više učenika koji su prijavili direktno i indirektno seksualno zlostavljanje, zloupotrebu i uznemiravanje od nastavnika“, te da bi trebalo “utvrditi odgovornosti i sankcionisanje prijavljenog nastavnika za povredu zabrane zlostavljanja i seksualne zloupotrebe“.

Prema mišljenju Gordane Stevanović, potrebno je da se direktor Medicinske škole obrati Višem javnom tužilaštvu u Čačku radi preispitivanja odluke Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku da nema mesta pokretanju krivičnog postupka protiv prijavljenog nastavnika.

Inače, taj profesor sociologije po završetku školske godine odlazi u penziju.

Izvor: Blic / Vladimir Nikitović

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА

   МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА   Цела Србија зна да Стојанка Стојановић није убила бахатог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *