Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / НИКОЛИЋ ОДУСТАО, ПОТВРДИЛИ МАНИПУЛАЦИЈУ ЗАРАД ЛИЧНИХ ПРИЗЕМНИХ ИНТЕРЕСА

НИКОЛИЋ ОДУСТАО, ПОТВРДИЛИ МАНИПУЛАЦИЈУ ЗАРАД ЛИЧНИХ ПРИЗЕМНИХ ИНТЕРЕСА

ДОГОВОРИЛИ СЕ ДА БЛИСКО САРАЂУЈУ И У БУДУЋНОСТИ

Дугоочекивани састанак Томислава Николића и Александра Вучића се догодио, а у заједничком саопштењу наведено је да се разговарало о предстојећим изборима.

То су једине речи којима се ситуација око председничких избора који се ове године одржавају у Србији помиње у саопштењу које је проследила Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима, уз додатак да су се договорили да блиско сарађују и у будућности.

У саопштењу се истиче да су Николић и Вучић разговарали о политичко- безбедносној ситуацији у земљи и окружењу

„Председник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима, на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера‎ у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера, приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића“, наводи се у саопштењу које је проследила Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Председник и премијер усагласили су мере и потезе по питању босанскохерцеговачке тужбе за геноцид против Србије, као и по питању одбране виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство тзв. државе Косово у Унеску и Савету Европе.

„Договорено је дневно координисање по овим кључним питањима за државу Србију. Истовремено, председник Николић и премијер Вучић разговарали су и о предстојећим председничким изборима у Србији. Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности“, закључује се у саопштењу.

Председник Србије Томислав Николић највероватније неће ући у трку за нови мандат, незванично сазнаје Б92 из кругова блиских бившем председнику СНС.

Како нам је речено, одлука би требало да буде потврђена данас, након што се састану Николић и актуелни премијер и лидер СНС Александар Вучић. Ипак, одлука није коначна, а засад из Вучићевог кабинета нема потврде да је састанак заказан.

Из Николићевог окружења су за Б92 раније рекли да се „током дана очекује састанак Николић – Вучић“, као и да је било разговора претходних дана, када су се чули и „помирљиви тонови“.

Николић је у недељу рекао за „Курир“ да „још чека договор са Вучићем“, док је премијер данас рекао да ће са Николићем „разговарати када год и о чему год“, али да неће пристати на то што јавност „намеће ријалити“.

„Политика није трговина, ја нисам трговац и нећу да учествујем у медијском ријалитију“, рекао је лидер СНС.

Подсетимо, извори из кабинета премијера су и за Б92 и за друге медије и агенције демантовали да је било телефонског разговора пред ГО СНС.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Богородица Исцелитељка…

Образ Богородице Исцелитељке пројавио се још у (4.) веку у доба Свете, Равноапостолне Нине, просветитељке …

Један коментар

  1. Мирјана Јаниш

    Политика је за вас трговина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *