Почетна / Вести / ХАРАДИНЕЈ ПРЕТИ ИЗ ФРАНСУСКОГ ПРИТВОРА Претња упућена из Специјалног тужилаштва Косова кроз најаву постојања налога за хапшење 57 особа

ХАРАДИНЕЈ ПРЕТИ ИЗ ФРАНСУСКОГ ПРИТВОРА Претња упућена из Специјалног тужилаштва Косова кроз најаву постојања налога за хапшење 57 особа

Специјално тужилаштво Косова потврдило је приштинским медијима на албанском да постоје налози за хапшење 57 особа, а сумња се да је реч о Србима осумњиченим за наводне ратне злочине на КиМ.

Приштински медији су, како наводи лист, пренели да су налози за хапшење издати пре месец дана, односно одмах после хапшења Рамуша Харадинаја по потерници Србије у Француској.

Ове особе су осумњичене за наводне ратне злочине против цивилног становништва почињене током 1998. и 1999. године а међународни захтеви за њихово хапшње издати су после одлуке судија Еулекса.

Оптужнице подигнуте на основу тајних спискова пишу „Вечерње Новости“.

– Претпретресне судије у оквиру судова издале су 57 локалних и међународних налога. Они су издати на захтев Еулекосвих тужилаца – потврдила је Љиридона Кузмаћи, портпаролка Специјалног суда Косова, не прецизирајући које су националности оптужени, наводи лист.

Информацију да се на списку тражених налазе искључиво Срби данас није могао да потврди нико од српских адвоката са КиМ али кажу да постоји оправдана бојазан да је то тачно, пишу Новости, наводећи изјаву Љубомира Пантовића, адвоката из Косовске Митровице, који подсећа да је још пре годину дана, када је Основни суд у Пећи расписао потернице за 12 Срба из Клине за наводни ратни злочин, “упозорио на могућност да Срби буду хапшени по оптужницама које стоје у неким фиокама“.

(Вечерње Новости)

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА

   МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА   Цела Србија зна да Стојанка Стојановић није убила бахатог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *