НАСИЉЕМ СЕ ЗАДУЖИЛА ПАРТИЈИ ПА ПОСТАВЉЕНА НА ВИСОКЕ ДРЖАВНЕ ФУНКЦИЈЕ

Дијана није леди, она бије, хапси, ислеђује
Каламити Џејн из Пожаревца

Александар Вучић је за незваничног вођу напредњачких специјалних јединица за утеривање страха неподобним опозиционарима изабрао Дијану Хркаловић. Статус који је у Хитлеровом режиму уживао Химлер, Хркаловићка је заслужила спремношћу да се на најбруталнији начин обрачунава са сваким ко више верује здравом разуму него Вучићу.

М. Х.

Службени положај секретара Управе криминалистичке полиције Дијана Хркаловић је злоупотребљавала за спровођење незаконитог праћења и опсервације новинарке Светлане Војновић, лично је саслушавала Данила Реџеповића, уредника портала Телепромптер, а „Таблоид” је открио и случај у коме је извршила физички напад на припаднике Удружења грађана „Правда и право”.

Три дана пре избора 2012, после којих је Вучићев политички картел дошао на власт, активисти опозиционе организације „Правда и право” у Београду, код Панчевачког моста, развили су велики банер на коме су били, уз паролу „Доста је, 20 година нас лажете”, прецртани симболи свих странака, па и СНС-а. Током дана, неколико пута су силеџије из СНС-а пролазили и из возила упућивали претње активистима „Правде и права”. Увече, кад су опозиционари почели да пакују рекламни материјал, поред њих су стала два возила из којих су изашли петорица напредњака и Хркаловићка.

Уз бројне увреде, она је насрнула на Стеву Бојковића, покушавајући да му отме банер, који је он стављао у пртљажник аутомобила. Ударила га је у груди, оборила га на бетон и узела банер. У том тренутку је Драган Перић, тадашњи повереник за омладину СНС-а у општини Палилула, пришао Дејану Вукићевићу, представнику „Правде и права”, ставио му руку на раме, рекао „Где си, брате” и ударио га главом о главу.

Мучким ударцем Вукићевићу су нанете тешке повреде, поломљен му је нос и предњи зид чеоног дела лобање. Полицијска патрола је извршила увиђај и позвала хитну помоћ. Вукићевић је оперисан у Ургентном центру, где је задржан три недеље.

Док је он лежао у болничком кревету, напредњаци су насилнички препад прославили у ресторану „Видовдан”, чији власник Војислав Ћирић је члан и финансијер СНС-а. Као трофеј, у етно-ресторану окачили су отети банер.

 

Полиција је написала кривичну пријаву, а истражне радње су почеле годину и по дана касније, кад је оштећени Вукићевић саслушан код истражног судије. Наравно, пошто је Српска напредна странка преузела власт, никада није дошло до судског поступка, тако да нису процесуирани ни Драган Перић, ни Дијана Хркаловић.

На тим изборима Хркаловићка је добила мандат одборника у Градској скупштини Београда. Неколико месеци касније удомљена је у Безбедносно-информативну агенцију, одакле је пребачена у врх МУП-а Србије, да контролише рад министра Небојше Стефановића и обавља прљаве послове које јој одреди Александар Вучић.

Поверење вође Хркаловићка је освојила спремношћу да се и физички обрачунава с политичким противницима. Иако ту праксу тренутно спроводи кроз државне институције, може да се очекује да и у овој кампањи стане на чело неког од напредњачких батинашких одреда, па да опет пуцају лобање грађана који се усуде да се супротставе Вучићевој диктатури.

Извор Таблоид

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *