Почетна / Вести / ПА ИДЕМО ЛИ ПРЕДСЕДНИЧЕ Срби као и територија су већ годинама угрожени на југу Србије ЗНАТЕ ЛИ ПРЕДСЕДНИЧЕ КОЛИКО

ПА ИДЕМО ЛИ ПРЕДСЕДНИЧЕ Срби као и територија су већ годинама угрожени на југу Србије ЗНАТЕ ЛИ ПРЕДСЕДНИЧЕ КОЛИКО

ЗНАТЕ ЛИ ПРЕДСЕДНИЧЕ КОЛИКО ЈЕ СРБА УБИЈЕНО НА КОСОВУ, КОЛИКО ОСАКАЋЕНО, КОЛИКО НЕСТАЛО, КОЛИКО ПРОТЕРАНО, КОЛИКО НАМ ЈЕ ХРАМОВА ЗАПАЉЕНО И СРУШЕНО А ВИ СЕ САМО ПРЕДИЗБОРНО СЕТИТЕ КАКО БИ ТРЕБАЛО ДА БРАНИТЕ – СРАМ ВАС БИЛО

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je Srbija spremna da pošalje oružane snage na Kosovo i Metohiju ako srpsko stanovništvo u Pokrajini bude ugroženo.

On je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost naveo da će se svaki sledeći pokušaj privremenih institucija u Prištini da izazovu sukob, poput događaja vezanih za voz, završiti loše.

“Nećemo da ratujemo, nije nam do rata, još nešto tretiramo kao sitne provokacije, ali ovo je očigledan znak. Ako nam Tači preti da će ući u Mitrovicu, ako nam predsednik Vlade kaže da je to bilo uz saglasnost zapada, očigledan znak je da neko Srbiju stavlja pred izbor – ili ćete sve prihvatiti što vam se traži ili ćete možda da ratujete. E pa ja sam taj predsednik države koji neće da prihvati sve što traže”, rekao je Nikolić.

Na pitanje novinara Insajder.neta da li to znači da je Srbija, hipotetički, spremna da pošalje svoju vojsku, Nikolić je odgovorio: “Ako budu ubijali Srbe, da. Ne samo vojsku. Svi ćemo da idemo. Evo ja ću da idem prvi. Nije mi prvi put.”

Nikolić je rekao i da ne smatra da je neodgovorna ni nepromišljena odluka da se pošalje voz dekorisan u bojama zastave Srbije na kojima je na 21 jeziku, među kojima je albanski, napisano „Kosovo je srpsko“.

Predsednik je rekao i da je jučerašnji dan, kada je voz iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen u Raškoj iz bezbednosnih razloga, bio na ivici sukoba.

“Jučerašnji dan je bio na ivici sukoba s privremenim institucijama u Prištini. Pojavljivanje jedinica ROSU bio je znak da Albanci žele rat”, rekao je Nikolić posle sednice Saveta koja je održana u Generalštabu Vojske Srbije u Beogradu.

Predsednik je dodao da se jedinica ROSU ne bi izvukla sa Jarinja, ali da je pitanje da li bi onda novinari danas izveštavali o sednici Saveta ili o žrtvama sukoba.

Nikolić je poručio da će Srbija postupati po svom Ustavu, po kom je dužna da obezbedi “svaki pedalj teritorije”. “U tome smo složni, jedinstveni, i niko ne istupa iz tog korpusa… Svi smo jedinstveni da smo juče postupili dobro, ali da nema osnova za likovanje Albanaca. Svaki sledeći pokušaj završiće se jako loše”, upozorio je on.

Predsednik je rekao i da mnogo država podržava stav Srbije i da očekuje da se o celom slučaju izjasni i EU. Njegova sugestija je, kako kaže, da se od sada u Briselu pregovara samo o tome kako će voz iz Beograda da prođe do Kosovske Mitrovice.

“Ako nema slobode kretanja, o kakvoj civilizaciji razgovaramo? Ako su garanti slobode kretanja EU i NATO i ako to ne žele da obezbede, o čemu onda to razgovaramo s privremenim institucijama, a o čemu razgovaramo s EU?”, upitao je on.

Osim predsednika Srbije, sednici Saveta su prisustvovali i premijer Aleksandar Vučić, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanović i Zoran Đordjević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, direktor Policije Vladimir Rebić, ministarka pravde Nela Kuburović i drugi predstavnici bezbednosnog sektora.

Uskoro ćete moći da pogledate odgovore predsednika Nikolića na ostala pitanja novinara

Izvor: Insajder, N1

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА

   МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА   Цела Србија зна да Стојанка Стојановић није убила бахатог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *