ПРВИ ПУТ ОД ДАВНЕ 1999 ГОДИНЕ
Сутра у 8 и 30 креће воз из Београда за Косовску Митровицу

Prvi put od 1999. godine, putnički voz krenuće direktnom linijom iz Beograda put Kosovske Mitrovice. Sutra će sa Glavne železničke stanice Beograd, u 8 i 30 biti organizovana promotivna vožnja, dok će od 20. januara do 26. februara biti uspostavljena probna linija. Nakon tog perioda, biće odlučeno da li će ona postati i redovna, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Vozovi će polaziti petkom u 10 i 40 iz Kosovske Mitrovice, a iz Beograda nedeljom u 8 i 30. Iz Prištine poručuju da se radi o nezakonitoj liniji. 

Polasku voza iz Beograda prisustvovaće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, predstavnici Ministarstva saobraćaja i infrastrukture Srbije, kao i direktori železničkog sektora.

Dolazak voza u Kosovsku Mitrovicu očekuje se oko 19 i 30, a ovaj voz će dočekati zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dušan Kozarev.

Voz sa motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, ranije je, u izjavama za medije, kazao da će putnike prevoziti najmoderniji voz iz Rusije, dekorisan motivima srpskog kulturnog i duhovnog nasleđa na Kosovu, te i da će to biti brzi voz koji neće stajati “kod svake ćuprije”.

“On će ići rutom Beograd-Mladenovac-Lapovo-Kragujevac-Kralјevo-Raška-Kosovska Mitrovica. Spolјa je brendiran srpskom zastavom i nazivima najlepših srpskih crkava, manastira i srednjevekovnih gradova na KiM-u,” naveo je ranije Đurić.

Pruge na Severu zapuštene

Nova stanica u Severnoj Mitrovici otvorena je pre dve godine na peronu Remontnog zavoda koji je pre rata služio za teretni železnički saobraćaj.

Pruge na Severu su u zapuštenom stanju, bez odgovarajuće signalizacije i sa neobezbeđenim pružnim prelazima, oštećenog šinskog koloseka, koji, pored toga što usporava kretanje vozova je i potencijalna opasnost za iskakanje vozova iz šina. Na nekoliko pružnih prelaza u proteklom periodu dešavalo se da su u trenutku dok voz prolazi, pružni prelazi neobezbeđeni, bez spuštene rampe i bez pružnog radnika koji u takvim situacijama obezbeđuje prelaz o čemu je i naš portal pisao.

Do sada niti iz Železnica Srbije, niti iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, nisu dati dalji detalji o tome da li je i šta preduzeto na saniranju pruga na Severu Kosova.

Na Severu Kosova za sada saobraća samo voz na relaciji Kosovska Mitrovica-Kraljevo i to dva puta dnevno.

O Železnicama u Briselu: “Preduslov za valorizaciju svih ekonomskih potencijala i interesa stanovništva”

Pre dve godine, privredene komore Srbije i Kosova sačinile su i zajednički izveštaj za uspostavljanje železničkog saobraćaja na Kosovu i Metohiji sa centralnom Srbijom, a u skladu sa briselskim dijalogom. U okviru ovog dijaloga pitanje uspostavljanja železničkog saobraćaja u svim pravcima između Kosova i centralne Srbije je na nivou tehničkog dijaloga i privrednim pitanjima u Briselu postavljeno kao “preduslov za valorizaciju svih ekonomskih potencijala i interesa stanovništva”. Iste godine su i predstavnici kosovskog ministarstva finansija potpisali ugovor o kreditu od 39,9 miliona sa predstavnicima Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) za revitalizaciju železnica na Kosovu. Revitalizacija će se raditi u tri odvojene faze, a jedna od njih je ona na severnom Kosovu, to jest, u “severnom sektoru”, na relaciji “Mitrovica – srpska granica”. Kako je tada iz Prištine saopšteno, revitalizacijom železnica, Kosovo će se povezati i sa Evropskom mrežom železnica, kroz koridore VIII i X u Makedoniji preko južnog Kosova, ali i sa Srbijom preko Severnog Kosova.

Priština: Nezakonita linija Beograd-Kosovska Mitrovica zabranjena

U međuvremenu oglasio se Regulatorni organ Želežnica Kosova, ističući da je linija Beograd-Kosovska Mitrovica nezakonita, te da je zabranjeno pružanje železničkih usluga, koje “iskorišćavanju Kosovo bez neophodnih licenci, uverenja i odobrenja”.

“Mi, ARH potvrđujemo da su kompanije o kojima je reč nelegalne i da svaki zahtev ili zahtev za dozvolu ili potvrdu o bezbednosti neće biti prihvaćen kod nas za rad sa vozovima, kao kompanije koje su već licencirane i opremljene potvrdama o bezbednosti kod nas kao odgovornog regulatornog organa. Prema tome, svako od tih železničkih preduzeća će raditi bez dozvole i sertifikata o bezbednosti, što je nezakonito i neprihvatljivo za nas,” navode iz Prištine, istovremeno poručujući:

“Na osnovu Zakona Železnica Kosova, jedini organ na Kosovu nadležan za licenciranje železničkih preduzeća, regulisanje i nadgledanje železničkog sektora i davanje sertifikata i sigurnosnih dozvola za podsisteme pruga je Regulatorna agencija za Železnice Kosova (ARH). U tom smislu, želimo da informišemo institucije, građane i sve zainteresovane strane, na osnovu Zakona o navedenom članu 91, da veoma jasno i izričito zabranjujemo rad železničkih preduzeća, na teritoriji Republike Kosovo, pre nego da budu licencirana i opremljena sertifikatom bezbednosti.”

Takođe, iz Prištine ne navode da li će i kakve mere biti preduzete povodom otvaranja linije Beograd-Kosovska Mitrovica, ali ističu da “pažljivo prate situaciju”.

Извор KoSSev

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *