Почетна / Архива / КО ЈОШ УВЕК НИЈЕ СХВАТИО КОЛИКИ ЈЕ ОВО ГМИЗАВАЦ И БЕСКИЧМЕЊАК…. Бошко Обрадовић се „љути“ на Премијеров предлог популационог света и борбе против беле куге.

КО ЈОШ УВЕК НИЈЕ СХВАТИО КОЛИКИ ЈЕ ОВО ГМИЗАВАЦ И БЕСКИЧМЕЊАК…. Бошко Обрадовић се „љути“ на Премијеров предлог популационог света и борбе против беле куге.

Pokret Dveri kritikovao je odluku Vlade Srbije o formisanju Savet za populacionu politiku u cilju pobošljšanja dramatične situacije sa natalitetom.

Nije jasno zašto Dveri kritikuju Savet za populacionu politiku kada je Vučić uslišio Boškov savet.

Sećate se da je Vučić pre formiranja vlade organizovao razgovore sa svim opozicionim liderima?

Boško je novinarima posle sastanka u Skupštini rekao da je Vučiću “preneo stav da je potrebno ministarstvo za brigu o porodici i da borba protiv bele kuge bude prioritret broj jedan.”

Vučić nije formirao ministarstvo, već savet i to na osnovu Boškovog predloga. Priče o natalitetu i ministarstvu za porodicu bile su osnova Boškove predizborne kampanje.

Očito da je Boško očekivao da će biti postavljen na čelo ministarstva za porodicu.

Međutim, kada je Boško video da je Vučić ipak osnovao Savet i to na osnovu njegovog predloga, počeo je da ga kritikuje. Dveri su u najnovijem saopštenju odluku o osnivanju Saveta opisale kao “tragikomično”.

– Da je Vlada Srbije na čelu sa Vučićem bila sposobna da nešto uradi u vezi sa populacionom politikom, za pet godina vlasti bi sigurno nešto uradila – navodi se u saopštenju i dodaje da “sastav tog radnog tela vlade” govori da nije reč o savetu i nameri da se situacija popravi, već da se nastavi “opsena u Vučićevoj režiji”.

Dveri navode da je u celoj toj priči sporno i to što se Vučić petlja u sve.

– Malo mu je što je predsednik vlade, šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, što spasava decu u zavejanom Feketiću, što iskače sa svih kanala i naslovnih strana, sad će predsedavati i Savetom za populacionu politiku – stoji u saopštenju Dveri.

Dveri saopštavaju i da je kadrovski sastav novog Saveta, “uz čast izuzecima”, tragikomičan i to počevši od Slavice Đukić – Dejanović, koja sa nekadašnje pozicije ministra zdravlja nije ništa uradila po pitanju populacione politike.

Definitivni kadrovski uljezi u Savetu su, kako Dveri dodaju, svakako ministri Ana Brnabić, Dušan Vujović, Goran Knežević, Aleksandar Vulin, Zoran Lončar i Vanja Udovičić, kao i Zorana Mihajlović, čije resorno ministarstvo nema ama baš nikakve veze sa ovom temom.

Ni Boško kao nastavnik srpskog jezika nema ama baš nikakve veze sa natalitetom i porodicom, ali ga to nije sprečavalo da se nudi Vučiću kao ministar za porodicu.
Inače, Boško se sa Vučićem sastao 2014. godine u zgradi Vlade Srbije. Saopštenje povodom tog sastanak objavljeno je na sajtu Dveri. Tvrdili su da je Boško sa dverjanskom delegacijom bio u Vladi Vučiću da predloži strategiju za borbu protiv poplava.

Međutim, dve godine kasnije, na pitanje Nemanje Šarović iz radikala zašto je bio u Vladi Srbije, Boško je posramljeno pogledao u pod i slagao da se sastao sa Vučićem.

Dakle, tema sastanak nije bila borba protiv poplava.

Kako je Teleprompter.rs ranije otkrio, Boško je bio kod Vučića da ga zamoli da njegovoj izdavačkoj kući “Catena Mundi” otvori tržište. Vučić je to i u učinio. Omogućio mu je saradnju sa “Službenim glasnikom” oko prodaje knjiga.

Boško se Vučiću malo nudi, pa ga malo kritikuje kad ga ovaj ispali.

Postoji li veći beskičmenjak na političkoj sceni od Boška Obradovića?
ИЗВОР:ТЕЛЕПРОМТЕР

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА

   МАЈКА СТОЈАНКА НИЈЕ УБИЦА   Цела Србија зна да Стојанка Стојановић није убила бахатог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *