ВЕРОВАЛИ ЛИ НЕ??? ДА ЛИ МОГУЋЕ??? Ко може да поверује у обуставу истраге против Млађана Динкића?

TUŽILAŠTVO ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL: Obustavljena istraga protiv Mlađana Dinkića
BEOGRAD – Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je donelo naredbu o obustavi istrage protiv osumnjičenog Mlađana Dinkića koja se od 30.12.2014. godine sprovodila zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

Naime on se tereti u vezi zaključenja sporazuma sa 13 poslovnih banaka kojima im je krajem 2002 godine bez naknade na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne Republike Jugoslavije koju je koristila Narodna banka Jugoslavije-Zavod za obračun i plaćanje i to službene prostorije sa kompletnom opremom, uz obavezu poslovnih banaka da na osnovu ovih sporazuma preuzmu u radni odnos određeni broj zaposlenih iz Narodne banke Jugoslavije-Zavoda za obračun i plaćanje.

Prema prikupljenim dokazima tokom istrage – saslušanja osumnjičenog, ispitivanja svedoka, pribavljenih isprava, sprovedenog veštačenja proizlazi da se u radnjama osumnjičenog Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja. Rezultati sprovedene istrage ukazuju da je zaključenim sporazumima iznos
izmakle dobiti u vidu neplaćene zakupnine od strane poslovnih banaka za korišćenje poslovnih prostora i opreme u vlasništvu tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, manji od iznosa otpremnine propisane zakonom koju bi Narodna banka Jugoslavije morala isplatiti za zaposlene koje su preuzele poslovne banke, a koji bi ostali neraspoređeni usled Zakonom o platnom prometu propisanog ukidanja Zavoda za obračun i plaćanje, saopštilo je Tužilaštvo.
Извор:КУРИР

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *