НИКОЛИЋ УШАО У ПРЕДИЗБОРНУ КАМПАЊУ
БЕЗОБРАЗНО ПОСЛЕ ВИШЕ ОД 10 ГОДИНА ЗАТВОРА КАПЕТАНУ ДРАГАНУ ПОНУДИО ПОМОЋ

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj, kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Posle sastanka sa Vasiljkovićevim advokatom Draganom Palibrkom, “Srbija, ako se od nje to traži, u svakom sudskom postupku treba da doprinese fer i pravičnom suđenju”.

 – Optužnice koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna dela počinjena tokom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu – rekao je predsednik Nikolić, i naveo da je krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, advokat Palibrk obavestio je predsednika Srbije o pojedinostima vezanim za suđenje Draganu Vasiljkoviću, i upoznao ga sa problemima koje ima kao njegov branilac.

On je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno da obilazi Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i da mu daje pravne savete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, što nije zabeleženo u savremenoj pravnoj praksi.

h20161018000086kapetandrgan

Palibrk je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva odbrane na zahtev da se dostave podaci o komandnoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i jedinica koje su učestvovale u napadu na Glinu.

– Advokat je izrazio očekivanje da će ti podaci otkriti da kapetan Dragan nije bio nadležan za ta područja – navedeno je u saopštenju.

Tanjug | 07. 12. 2016 – 15:07h

Фејсбук коментари
Подели објаву наShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Погледајте такође

ШЕШЕЉ НАУЧИО СИНОВЕ, НАЈБОЉИ БИЗНИС СУ ПАТРИОТИЗАМ И ПОЛИТИКА

Шешељ “јуниор”  ПОСТАО посланик. Александар Шешељ је студент, а рођен је 1993. године. Он је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *