Почетна / Архива / Jos jedan atak na Srpsku porodicu

Jos jedan atak na Srpsku porodicu

Vlada je predložila nacrt zakona o uspostavljanju dečjeg ombudsmana – zaštitnika prava deteta, a od iduće godine bi taj zakon mogao da se primenjuje i kod nas.
Povodom najave da će od 2017. godine u Srbiji i deca dobiti svog ombudsman,  oglasio se psihoterapeut Zoran Milivojević koji je oštro kritikovao ovu novinu, ocenivši da je to još jedan napad na roditelje i porodicu.

Podsetimo, Milivojević je jedan od prvih koji je ustavo javno i protiv nacrta novog Građanski zakonika jer je u njemu, kako je rekao, prepoznao pokušaj da se svako, pa i najblaže telesno kažnjavanje dece od strane roditelja označi kao zlostavljanje, jer su prva deteta stavljena iznad prava roditelja, a roditelji označeni kao potencijalni agresori.

„Evo nove institucije koja će decu braniti od njihovih rođenih roditelja. Sigurno je to deci danas najpotrebnije. Ne samo da je reč o dupliranju funkcija (Srbija ima pomoćnika Zaštitinika građana zaduženog za prava dece), rasipanje para, već je sada to sasvim jasno nastavak ataka na porodicu i roditelje“, napisao je Milivojević o dečijem ombudsmanu.

„Roditelji prepoznajte opasnost u slatkoj bomboni u kojoj je otrov sa odloženim dejstvom“, dodao je poznati psihoterapeut.
izvor Nedeljnik

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

ПРЕЖИВЕЋЕ ОНИ КОЈИ ИМАЈУ ДУШУ

Издвојили смо за Вас делове великог интервјуа фронтмена групе Неверне бебе Милана Ђурђевића.Невероватна једноставност у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *