Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / Опет кобајаги свађе пред изборе: Тома удара на Вучића преко Војске!

Опет кобајаги свађе пред изборе: Тома удара на Вучића преко Војске!

Београд – Као и увек пред изборе, илити у изборној кампањи председник Томислав Николић и премијер Александар Вучић изнели су у понедељак опречне ставове у вези са протестом војника. Док Николић тврди да се не могу на Војсци преламати мере којима би се доказало да може довољно да се уштеди, Вучић поручује да не можемо да исплатимо оно што немамо.

„Војска је стуб свих политика, не само безбедности, већ и економске политике и не могу се на њој преламати мере којима би се доказало да може довољно да се уштеди“, казао је председник Србије, додајући да ће „онај ко не жели своју војску зажалити што има туђу“.

Најавио је да ће се састати са министром одбране Зораном Ђорђевићем да види „докле се стигло“ када је реч о протесту војног синдиката.

Према његовим речима, свако има право да протестује и „свако против кога се протестује или за кога се мисли да може да помогне дужан је да се према томе одреди и определи“.

С друге стране, Вучић истиче да не можемо да исплатимо оно што немамо, а да смо Војсци, као и полицији, наменили пет одсто повећања плата, иако је ММФ био против било каквог повећања и једнима и другима.

Премијер је истакао да поштује ставове председника и да Николић одговорно обавља посао, а да њега, премијера, запада да говори непријатне ствари.

Војни синдикат поднео кривичну пријаву против Диковића

„Ја морам да говорим истину. Председник је везан за Војску, желим ту изјаву да разумем као његову жељу да војска буде задовољна“, навео је Вучић.

Режимски аналитичар Драгомир Анђелковић тврди да су ово директни предизборни потези председника Николића.

„Мислим да је Николић рекао нешто што није истина, јер се мере штедње не преламају на Војсци. Да се преламају, то би значило да се само на Војсци штеди, да су просвета, здравство и други делови система привилеговани“, казао је Анђелковић.

„Објашњење за такав Николићев поступак је што он почиње председничку кампању, а полази од тога да је Војска врло популарна и да већина грађана неће улазити у детаље шта се тражи и да ли је то реално и изводљиво, већ ће свој позитиван однос према Војсци на неки начин пројектовати и на Николића ако се он појави као неко ко подржава Војску“, објашњава Анђелковић.

Сетио се пред крај мандата

Упитан да ли Николић на овај начин покушава да заштити Војску, с обзиром на то да је он главнокомандујући, Анђелковић подсећа да је Војска годинама имала проблеме.

„Не верујем да се он сада сетио тих проблема, када су дошли избори. Да је чим је дошао на чело државе покренуо питање материјалног положаја Војске, тада бих веровао у његове искрене намере, али ако он то ради пред крај мандата и пред нове изборе на којима намерава да се кандидује, мислим да је то искључиво предизборни потез“, закључује Анђелковић.

Ало

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Учешћем на олимписким играма у Токију Српски спортисти и политичари се у историју црвеним словима уписали као ИЗДАЈНИЦИ

  Спорт као сурогат за национално достојанство Спорт је за Српске политичаре и спортисте очигледно …

2 коментара

 1. Vrana vrani ne vadi oči !
  Matrica poznata ponovo će se ići na izbore radi utvrđivanje gradiva sa presedničkim i republički za parlament, kad je bal neka je po meri premijera.

 2. Kao i u svakom cirkusu, dok pomocnik odvlaci paznju madjionicar izvodi trik iliti prevaru.

  Da li Toma prica ono sto narod zeli da cuje, dok Vucic radi ono sto MMF i Brisel nalazu, da li Toma brani Vojsku dok je Vucic ukida?
  Uigran tandem nema sta, i Zapad sit i ovce u toru.

  Da li je tacno da interna istrazivanja pokazuju da Toma nece proci na predsednickim izborima ako se istovremeno ne raspisu i parlamentarni?
  Ako se ne raspisu i lokalni izbori, da li je za ocekivati da lokalni mocnici nezainteresovano otaljaju kampanju
  pa da prodju kao Tadic ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *