Почетна / Архива / КАД ПАЦОВИ КОЛО ВОДЕ (ВИДЕО)
Фото: зсссзаупниквзд.си

КАД ПАЦОВИ КОЛО ВОДЕ (ВИДЕО)

Поробљавање Срба планским уништавањем домаћих предузећа, страховито великим бројем незапошљеног становништва, нељудски ниским платама, поприма нови, страшнији облик.  Садистички односи према радницима у страним фирмама, од принуде ношења пелена за одрасле због забране вршења физиолошких потреба тамо где то треба да се ради, тражења дозволе да се пије вода која је ограничена на две чаше, забране да се буде болестан, осталим видовима иживљавања, представља сатанистичке ритуале. Сатанизам се храни и опстаје захваљујући људској патњи и насилним умирањима.

Сва дешавања у Србији, односно сатанистички ритуали, били би неизводљиви без подршке државних органа који не испуњавају своје правне и радне обавезе везане за заштиту радника, заштите њихове слободе, достојанства, психичког и физичког здравља. Те исте фирме у неким другим земљама могу само да (п)одржавају лоше међуљудске односе подстицањима особа које због личних незадовољстава на своје колеге избацују сав свој јeд и јaд.  Осталих начина злостављања нема зато што не смеју то да раде. Боје се медија, свих инспекција, казни, судских процеса, губљења истих, новчаних и затворских казни, губљења дозвола за рад и протеривања.

Увелико се спроводе припреме да ускоро још један део радног становништва у Србији падне у канџе психопата. Реч је о таксистима. Већ смо писали о њиховим проблемима и о узроку штрајка, текст можете овде прочитати. Хрватске таксисте одавно „усрећује“ КАМЕО, а Србским се најављује још и Убер и ЦАР:ГО. Претраживањима по интернету могу се наћи Хрватски докази о томе, које ћемо, не дај Боже да се то деси, можда ускоро и ми имати прилике да пратимо, а који ће изгледати овако:

  • Тражили су једном да сам себи напишем казну за пребрзу вожњу. Шеф Вам каже: „Напиши казну: „Ја се кажњавам зато што сам … „“ …  нисам пристао …  Износ казне ми је одузета од плате која ми је била минимална, али ми нису повећавали износ за прековремене сате.
  • Људи су били преморени, радили су по 14, 15, 16 сати. Нису имали одморе. Нису имали слободне дане. Излазило се из ноћне, шест сати након тога опет се одлазило у некакву дневну која је завршавала након 14 сати. И тако сваки дан. Највише су се тим начином рада угрожавали путници јер нисмо смели одбити ниједну вожњу. Када би дошло време за паузу, нисмо смели напустити ауто. Ако бисмо напустили ауто, следила би казна (сви таксисти бивају кажњавани за све и свашта, углавном за ништа. Те казне им се одбијају од плата. Ни један таксиста никада не добије пуну плату.)
  • Ради се 12 сати. Овог месеца је избројао 324 одрађених сати за минималну сатницу.
  • Сви приватници пријављују на минималац. Ја зарадим више од минималца, и онда ми се пише теренски рад, пишу ми се неке ствари које нису опорезиве, да фирма што мањи допринос плати. Они ће платити минимално доприносе јер примам минималац, а ово остало ће ми исплатити као теренски рад.

(Више можете сазнати из Видео снимка који се налази у тексту „Запосленик Такси Цаммеа открио шокантну информацију: „Овај сам мјесец радио 324 сата (ВИДЕО)“)

Настављамо са чланцима из Хрватске:

  • Такси Камео тражи отпис дуга држави од чак 70% 
  • Прилагођавање закона према потребама Камеа, наравно, након уништавања конкуренције, да сваки ауто представља фирму са постављеном границом добити до које се не плаћа порез. Тако је свако Камеово возило посебна фирма и не плаћа порез.
  • Криминалних радњи при којима Камео постаје власник полицијских аутомобила (Камео набавља искључиво возила која користи полиција земље у којој обавља своју делатност. У Лађевцима чека царину Камеових 250 Шкода Рапид. Министарство унутрашњих послова је у септембру прошле године  набавило 710 нових патролних возила Шкода Рапид).

Прећуткује се да је у међувремену Камео продат Албанцу.

 

О Камеу, Уберу и ЦАР:ГО можете више сазнати овде.

 

Мејл удружења таксиста СИТАБ показује ко коме воду наводи:

Mail koji smo upravo poslali članovima radne grupe:

Poštovani,

SITAB je 2011 kao član radne grupe za izradu Zakona još tada ukazao na probleme koji nas i sada muče, a to su divljaci, popust, firme koji daju posao divljacima,ograničenje broja taksista itd…

I pored donetog zakona, i posle 8 godina isti problemi su naša svakodnevnica, a još na to nam je došao car goo,kameo i preti uber..

Umesto predloga Sindikata Nezavisnost i njenog predstavnika Vitorovica o stajalistima i paljenja i gašenja krovne oznake, čitača da neko proda taksistima i odrzava ih, predloga komore da naplaćuje članarinu svim taksistima,da se brine o porezu i jedinstvene krovne oznake (iskreno se nadamo da će sada njihovi predlozi biti bolji) i koga Bjelić predstavlja…

SITAB Vas sve moli da tražimo garancije i odgovore inspekcije, da u novi zakon unese odredbe da se ta pitanja svih taxi preduzetnika reše.

Nije nam jasno zašto zakonski predstavnik Kamea dolazi sa Vitorovićem i Bjelićem na radnu grupu, kada Kameo nije član radne grupe, i još jednom se zahvaljujemo ministarstvu koje je sprečilo predlog sindikata Nezavisnost i Vitorovića koji je tražio,a advokat Kameo objasnio, da je pod zakup ili pod lizing dobra stvar za taxi preduzetnika, ustvari način na koji Kameo radi..Da podsetimo da sindikati ne mogu da okupljaju i predstavljaju taksi preduzetnika?!

Opšti je stav članova SITAB-a, da radna grupa treba da ministartvu ukaže na probleme koje treba rešiti, a izmenjenimim zakonom da te probleme reši ministarstvo i inspekcija.Vitorovic i Kameo, u zakon hoće da uguraju neke stvari koje se ne tiču rešavanja navedenih problema, već ono što treba njima.

Znači, tražimo da se konstatovani problemi reše,a ne da se Zakon uređuje po potrebi kameo i interesnih grupa, već taxi preduzetnika, naših korisnika i države koja treba porez da naplati od nas koji posao taksiste i obavljamo.

S poštovanjem,

SITAB

О овој теми можете читати и у КОМЕ НЕ ОДГОВАРА УКЛАЊАЊЕ ПРОБЛЕМА СА КОЈИМА СЕ ТАКСИСТИ И ПУТИНИЦИ СУОЧАВАЈУ!!? (ВИДЕО)

 

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

КО ШТИТИ ДИРЕКТОРА ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА И КОМЕ У ВЛАДИ ПЛАЋА ДА ОСТАНЕ НА ФУНКЦИЈИ И СЛОБОДИ?

Овде је реч о припреми и извршењу тешких кривичних дела чије последице нису само огромни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *