Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / БРИТАНИЈА – НАЈГЕНОЦИДНИЈА ТВОРЕВИНА У ИСТОРИЈИ
Енглески колонисти и заробљени Аборџини / фото: садамало.блогспот.де

БРИТАНИЈА – НАЈГЕНОЦИДНИЈА ТВОРЕВИНА У ИСТОРИЈИ

„Велика Британија је светски рекордер у геноциду“, изјавила је портпарол Руског министарства спољних послова Марија Захарова.

”Они су се иживљавали и над Африком. Око 13 милиона људи су Енглези одвезли са тог континента као робове. Број погинулих је притом 3 – 4 пута већа, а укупан број жртава је 50 – 53 милиона”, наставила је она.

Захарова је такође подсетила на Опијумске ратове у Кини, Бурске ратове и истребљење Индијанаца.
”Ево вам још једне интересантне чињенице: према откривеним документима Националне архиве Велике Британије, Енглеске власти су активно прибегавале коришћењу хемијског оружја са циљем да се угуши устанак Арапа у Месопотамији (данашња територија Ирака – прим. ред.) на пролеће 1920 године”, нагласила је Захарова.

У 1870-их, Британија је извршила геноцид над Зулу народом, а 1954-1961, у Кенији, у знак одмазде због убиства 32 бела колониста Британска власт је истребила 300.000 припадника Кикујуа и одвела још 1,5 милион у концентрационе логоре.

 

Енглези и заробљени припадници Кикују племена / фото: садамало.блогспот.де

 

Све у свему, Захарова је објавила 17 страница архивске грађе о геноцидним акцијама Британије на светској сцени.

ШТА ИСТОРИЈА КАЖЕ: Нацизам уопште није дело Хитлера и Немаца већ „џентлмена Енглеза“

Када се говори о Великој Британији и њеним становницима, већина човечанства наведе Енглески парламентаризам , као и великог Шекспира. Но, нација „просвећених морепловаца“ није то што се мисли.

Прво, Британија је, а не Немачка, отаџбина нацизма, идеје власти расе, тачније изабране „нордијске расе“ која треба да влада целим светом.

Творци нацизма су Енглези: Томас Карлајл (прародитељ), Хјустон Чемберлен (Англоамерички писац и филозоф), Џејмс Хант (написао 1862. године рад у којем је црнцима „доделио“ улогу прелазног облика између мајмуна и човека), Френсис Галтон (рођак Чарлса Дарвина и оснивач еугенике – „науке“ о људској селекцији ради одгајања идеалне расе), Карл Пирсон (биолог и оснивач биометрије – расистичког смера социјал-Дарвинизма), чија је позната изјава „Право на живот још не значи право свакога да продужи свој род.“

 

Војвода и војвоткиња од Велса са Хитлером и припадницима национал – социјалистичке партије 30-их година у Енглеској / фото: садамало.блогспот.де

 

„Одушевљавам се Енглеским народом. У колонизацији, они су учинили немогуће“, похвалио их је у једном говору Адолф Хитлер. Јасно је зашто их је фирер хвалио, све је идеје преузео од Британаца.

Подсетимо се да је управо у Великој Британији створен 1932. године Савез фашиста којим је руководио барон Освалд Мозли. Вођа Британских фашиста је ухапшен тек 1940. године и у затвору је провео само три године. Умро је 1980, никада прогоњен због своје прошлости.

Друго, концентрациони логори су Британски изум, а не нациста или бољшевика (Троцки), како се то данас представља. Истина, има малих дилема да ли су били Американци током Грађанског рата (1861-1865) или Британци током Англобурског рата (1899-1902), но већина историчара сматра да су предњачили Британци. Американци су у концентрационе логоре слали војне заробљенике, а Енглези војно становништво – чак целе породице.

 

Фото: садамало.блогспот.де

 

Циљ стварања концентрационих логора према званичним изјавама Британске владе, било је „осигурање безбедности мирног становништва Бурских република“.

Мушкарце су Енглези слали у логоре на територији Индије, Цејлона и других Британских колонија. Укупно у свим Британским логорима било је смештено 200.000 људи, што је била половина становништва Бурских република. У њима је умрло до глади и болести 26.000 људи, а током само једне године, 1901, у логорима Енглеза од глади и болести је умрло 17.000 људи, од којих 14.300 деце.

Фото: садамало.блогспот.де

Треће, Енглези су светски прваци у геноциду, јер су практично истребили Индијанце на територији данашњих Сједињених Америчких Држава. Да подсетимо да су током насељавања данашње САД, Енглези убили око 15 милиона Индијанаца да би у даљем чишћењу континента та цифра достигла 100 милиона.

Геноцид су починили и током три колонизације Аустралије. Колонизација тог континента је почела 1788 године, а аутохтоног становништва је било милион људи у око 500 племена. Током насељавања Аустралије, Енглези су убили између 90 и 95 одсто Абориџина, док су на Тасманији староседеоци истребљени. Убиства староседелаца су сматрана условом просперитета Енглеза.

Четврто, Енглези су познати и као „вешачи деце“, на начин који леди крв у жилама. Лондон је током 16. века носио надимак Град обешени. Током царовања Хенрија Осмог (1509-1547) кажњено је само за скитњу 72.000 људи. Децу бескућнике масовно су вешали чак и у наредним вековима. Тек 1908. године Британија је усвојила закон по коме се на смртну казну не могу осудити млађи од 16 година.

Пето, Британци су први створили нарко-мафију. У том контексту важна је још једна страница британске историје која је у стручној јавности позната као Опијумски рат. Међутим, правилније би било то назвати мафијашким системом, чији је главни извор била трговина наркотицима, због чега су скоро цео један народ претворили у наркомане. Радило се у то време (19. век) о 300-милионском кинеском народу.

Сингапур, пушионица опијума / фото: садамало.блогспот.де

 

Чак 13 одсто дохотка Индије током британске владавине долазило је од продаје опијума у Кини. Истовремено, опијум је убијао Кинезе. Само у периоду од 1791 до 1794 године, број лиценцираних опијумских пушионица порастао је са 87 на 663. Истовремено је Британија преко опијума извлачила огроман новац из Кине, што је све представлјало класичну нарко-мафијашку шему.

Ова ситуација је довела до два разорна „опијумска“ рата, као и до потпуне окупације Кине од стране Британије. Када се то догодило, Британија је почела да узгаја мак у Кини, на милионима хектара, док се број корисника повећао на десетине милиона.

Крај власти нарко-мафије у Кини дело је комуниста, који су једноставно све нарко-трговце стрељали, а плантаже мака спалили.

 

Извор: садамало.блогспот.де

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

Не ја нисам увео санкције…

Не не могу да поднесем срамоту и то да ме неко поистовећује са онима који …

Један коментар

  1. Све је правилно, спасиба за наравоученије. Ипак недостаје кључ. Шта је то терало 2хладне и прорачунате“ Британце на то?
    Као прво нема никаквих Енглеза, од 16 века са острвом управљају жидови, тако је и дан данас. Значи то што у чланку зовете британским делима или енглеским само је језички тачно, но иза су евреји или жидови. Ако нисте знали жидови су одувек сматрали да су надљуди, надраса и били су у току свог златног периода робовласници, наравно и једини трговци. Сетите се Исус протерао „трговце и књижаре“ мисли се на жидове (оно књижари се односи на то јер ови из руку не испуштају јудео књиге и списе). Жидови су написали и осмислили англијски језик, а пре тога латински, а наравно и немачки (од јидиша или иддиша).
    Значи, да поновимо, ово што сте написали односи се на жидове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *