Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / Dan posle ispijanja otrova: „Potpuna ludnica u HR“

Dan posle ispijanja otrova: „Potpuna ludnica u HR“

Jučerašnja presuda šestorici hrvatskih generala i samoubistvo Slobodana Praljka u sudnici i danas je tema u celom regionu, a posebno u Hrvatskoj.

 

Bez odgovora je pitanje ko je Praljku dao otrov, ali pored ovog pitanja, pokrenuta je i cela lavina raznih reakcija i optužbi.

Kakva atmosfera vlada u Hrvatskoj proveravao je novinar Filip Čukanović, koji je razgovarao sa predsednikom građanskog odbora za ljudska prava Zoranom Pusićem.

Pusić je, između ostalog, osvrćući se na ispijanje otrova u sudnici Haškog tribunala, rekao da su žrtve uvek u drugom planu i u ovom i u drugim procesima.

„Ovih dana je jedna potpuna ludnica u Hrvatskoj, ali mislim da će se stvari smiriti“, dodao je on.

 

Podsetimo, suđenje šestorici Hrvata u „slučaju Prlić“ prekinuto je u sredu nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno „popio nešto iz male čašice“.

„Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu“, kazao je Praljak.

Njegova braniteljka je rekla da je „popio otrov“, a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja delova BiH.

 

Izvor: O2

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *