Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / МИОДРАГ БАБИЋ Заслужно на Српском зиду срама ИСТИНА ЗА ПОТОМСТВА

МИОДРАГ БАБИЋ Заслужно на Српском зиду срама ИСТИНА ЗА ПОТОМСТВА

МИОДРАГ БАБИЋ, председник ХЕМОФАРМ КОНЦЕРН ад

Рођен је 29. априла 1951. у Зрењанину. Корени Миодрага Бабића вуку порекло из села Добрун, код Вишеграда. Рано детињство је провео у селу Лаудановац, код Вршца, где је завршио прве разреде основне школе. Школовање је наставио у Вршцу, па у Панчеву где је завршио средњу хемијску школу. Био је први на такмичењу средњих школи у хемији у Југославији.У Београду је завршио Технолошки факултет, одсек Органска хемија, 1974. Први је у генерацији завршио факултет, са 23 године. На чело погона „Инеx-Хемофарм“ долази 1982. године, у 31. години живота. „Хемофарм“ је био први у процесу приватизације, још 1989. године. У првој фази откупљен је државни пакет акција, у другој фази извршен је откуп акција од малих акционара на берзи(?), а када је укрупњено власништво, у трећој фази нашао се стратешки партнер за преузимање.

У случају докапитализације и приватизације Економија АД из Беле Цркве било је озбиљних злоупотреба које су имале за последицу милионску штету државе и малих акционара, За цео случај 2006. године заинтересовале су се пореске власти у Италији зато што је докапитализацију урадило предузеће у власниству италијанских грађана Марка и Алберта Вакија, који послују у Србији. Овај пословни аранжман био је повод да се покрену предистражне радње пореских органа Италије, јер се ради о милионској финасијској трансакцији. Миодраг Бабић је један од људи из конзорцијума, чији су контакти довели до пословне сарадње са италијанским партнером.

17. јануара 2006. ухапшен је блиски сарадник Бориса Тадића и директор консултантске фирме Божидара Ђелића – Бранислав Анђелић. Октобра 2000. са калашњиковим је “ослобађао” предузећа, Тадић га је водао по свету, као “привредника”, а он и Ђелић јадили су Србију. Долијао је бивши агент удбе при министарству спољних послова и питање је није ваљда да Тадић није знао да му је сарадник, Анђелић, корумпиран? Епидемија необавештености преноси се од Слобе на Коштуницу и Тадића. За изношење пара, фактурама за ‘маркетинске услуге’, терете се само Карићи. Овај метод измислио је Миодраг Бабић: Хемофарм Вршац – Хемопхарм ГмбХ, а онда и Хемопхарм УСА, у коме је Небојша Вујовић. Нису СИД-овци, попут Анђелића, јадили само Мобтел. У пљачки Хемофарма, поред Бабића, учествује удбаш из СИД, ЈУЛ-овац, кум Радета Булатовића, Небојша Вујовић. Од 2003. паре се износе у САД тако што Бабић закључује уговоре са Небојшом Вујовићем. Трансфер новца врши се из ГмбХ ка ДЦ, тако што ГмбХ купује сировине као ‘представник’ Вршца. Вредност сировина је далеко мања од износа који се плаћа из Србије. Кључне личности су Бабић, Никола Станковић и Небојша Вујовић, а Млађан Динкић зна за ово.

Главни титулар ТВ “Авала” је Данко Ђунић, некад Милошевићев потпредседник Владе СР Југославије, а сада, преко својих консултантских кућа, гробар српске привреде. НЈегов Економски институт је носилац конзорцијума оснивача ове телевизијске куће. Ту је и “Хемофарм” чији је директор Миодраг Бабић. Бабић и Ђунић делују као браћа близанци, па је Ђунић био председник Управног одбора “Хемофарма”, а његов “Дилојт енд туш” је вршио процене вредности те фирме. Исти пар смењује се на месту председника Српског пословног клуба “Привредник”. Бабићев експонент, Небојша Вујовић, некад помоћник савезног министра иностраних послова Живадина Јовановића, сад је шеф испоставе “Хемофарма” у Америци. Не чуди да је Срђан Ђурић са места баш Коштуничиног саветника прешао за директора ТВ Авала.

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *