Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / КАД ЧОВЕК ПРОДА ОБРАЗ, ИЗДА ОТАЏБИНУ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЛАГАО СВОЈ НАРОД ЦЕЛУ ДЕЦЕНИЈУ И НИЈЕ ГА СРАМОТА- ВИДЕО

КАД ЧОВЕК ПРОДА ОБРАЗ, ИЗДА ОТАЏБИНУ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЛАГАО СВОЈ НАРОД ЦЕЛУ ДЕЦЕНИЈУ И НИЈЕ ГА СРАМОТА- ВИДЕО

Кориговао сам ставове, моји ставови су сада у складу са ставовима Владе

Саветник у канцеларији за КиМ Миша Вацић није желео у Новом дану да открије ко га је тачно контактирао и позвао да ради у тој институцији али истиче да су га Срби са КиМ звали да дође а да им је држава то „приуштила“.

Гостујући на Н1, Вацић је рекао да се око његовог запослења повела велика фама али да он не види шта је спорно с обзиром да је основно људско право право на рад. „Мени желе то право да спочитају и негирају“.

“Као што је свима познато ја имам вишегодишњи стаж у активизму око Косова, превасходно сам се бавио хуманитарним питањима и кроз тај мој ангажман људи који одлучују су се заинтересовали, на основу поверења који је мој рад улио и ја сам контактиран, и прихватио сам“, наглашава.

Додаје да у систематизацији нема позије саветника и да је он ангажован по уговору о делу а све активности се односе на организовање помоћи становништу.

“То није постојећа позиција у ситематизицији већ више помоћни облик деловања. Препоручио ме мој рад”, истиче Вацић а на питање ко га је звао одговара: “Не разумем питање. Добио сам понуду из правне службе… Постојао је период разговора, не могу да откривам с ким то су поверљиви детаљи. Надлежне службе ће одговорити када процене да је то потребно зато што тако је постављена ситуација… Сувише је злих језика”.

Не желим да одговорим ко ме звао
На поновљено питање да каже ко га је звао он одговара: “Не желим да кажем”. Ипак, на крају емисије је нагласио следеће: „Срби са КиМ су ме звали да дођем у Канцеларију, рекли су: ‘Нама треба Миша Вацић и држава им је одговорила и приуштила Мишу Вацића на начин у складу са законом“.

Одговарајући на основу којих квалификација је добио посао у Канцеларији за КиМ, наглашава да га је добио на основу квалификација рада на терену на Косову и Метохији у претходном периоду од више од 10 година.

Ипак, признаје да је пре овог ангажовања био незапослено лице.

Живот сам посветио Косову, за то нема школе
“Какве везе има где сам био пре овога запослен… Ја сам дипломирани економиста а тај посао нема везе с оним с чиме се ја бавим. Живот сам посветио КиМ и не постоји школа за помагање народу и организовање хуманитарне помоћи и уопште рад таквог типа. Имам више него потебрна стручна, научна звања али мене је квалификовао мој рад на терену, мој однос са монаштвом и црквом и српским народом на КиМ“.

Одговарајући зашто је његов ангажман у Канцеларији за КиМ у почетку био тајна па је чак и Марко Ђурић то демантовао, Вацић каже да је Ђурић само рекао да он није његов саветник јер позиција саветника директора не постоји у правној систематизацији али да су медији то одмах негативно дочекали и направили мете од њих двојице.

“Он није био добро разумен”, каже Вацић прецизирајући да медији нису добро пренели његову изјаву,

Кориговао сам ставове, моји ставови су сада у складу са ставовима Владе

На питање чега је морао да се одрекне да би добио посао у канцеларији за КиМ, да ли су му исти ставови, зашто је уклањао неке фотографија са свог Фацебоок профила, Вацић истиче да је “кориговао своје ставове у складу са званичним ставовима”.

“Све сто је постојало пре, с те стране, ја сам прилагодио”, истиче он наглашавајући: “Ја за своје ставове сада сматрам званичне ставове Владе Србије”.

Говорећи о свом данашњем мишљењу о Радовану Караџићу и Ратку Младићу, Вацић истиче да су то Срби над којима је извршена неправда. На подсећање да је један од њих осуђен због ратних злочина а да се чека пресуда другоме, каже “Не би имао коментар!”

Трамп се залаже да САД учини великом а некоме се спочитава Велика Србија
Одговарајући на питање шта сада мисли о Великој Србији пошто је прва тачка Покрета 1389 који је предводио било ослобођење и уједињења свих српских земалаја у једну српску државу, каже да више није у тој организацији.

„Српски нараод недвосмислено живи ван граница Републике Србије и постоје јасне тежње српског народа у околним земљама за срећнијим животом. Мислим да је ваше питање злонамерна инсинуација. Исту ту хајку коју водите у САД либерали воде против Трампа. И Трамп је рекао ‘Учинити Америку великом’. Сада се спочитава некоме зато што је имао идеју да и Србију треба учинити великом”.

Додаје да није, као припадник Покрета, делегиран да ради у канцеларији вец као неформални експерт за КиМ, човек са великим искуством.

Условна казна још није истекла
Прецизира да условна казна затвора од седам месеци на који је осуђен није још истекла а на опаску да то значи да је у моменту када је добио посао био под условном казном каже: “Јел то негде законом онемогућено? Шта је са ресоцијализацијом лица? Понашате се толико тоталитарно .. само зато што сам српски националиста који је прихватио да прати политику Владе Србије и да ревидира своје ставове”

“Ја вас се не бојим иако је сугерисано да не треба да додјем”, истиче Вацић а на питање ко му је сугерисао одговорио је – “зли језици”.

Извор  н1

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

Воденице чувари традиције

Друштво воденичара Србије основано је 06. јуна 2010. године са циљем да се обнови што …

2 коментара

  1. Svako ima pravo da izda sam sebe, u ovom slucaju to i nije neka steta.
    Izati sopstvenu zemlju i narod je sramota za sva vremena,zna to svaki kvisling zato se i krije iza ovakvih besmislenih i primitivnih verbalnih manipulacija.
    Nisam zaposlen ali radim po ugovoru o delu, nisam savetnik direktora, ali sam savetnik kancelarije, nisam nigde radio ali sam iskusan, imam svoje stavove i oni su u suprotnosti sa stavovima vlade koji su takodje moji stavovi, jesam osudjen ali se resocijalizujem i to bas u vladi. Jadno i tuzno.

  2. Mnogo je jadan,problem je koliko je ljudi lagao svih ovih godina,ali dobro sada je pokazao kakva je ljiga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *