Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / Јужна Кореја већ извела своју председницу пред суд, Србија дупло дуже води предистрагу о Савамали

Јужна Кореја већ извела своју председницу пред суд, Србија дупло дуже води предистрагу о Савамали

Јужна Кореја изведе шефа државе пред суд – што је у Србији која отвара ЕУ-поглавља незамисливо. Незамисливо је и да се у Србији пред судом нађе било ко близак премијеру Александру Вучићу или председнику Србије Томиславу Николићу. Незамисливо је такође: да се у Србији ишта што је повезано са влашћу расветли и крене ка судском епилогу брзином којом се пред судом нашла јужнокорејска председница.

ПОСЛАНИЦИ јужнокорејског парламента оптужили су данас – током изношења усмених изјава на суђењу за њен опозив – председницу Парк Гуен-Хје да је „широко и озбиљно“ прекршила Устав.

Посланици, који имају улогу тужиоца на суђењу, навели су да је неопходно да председница напусти функцију. Они су навели да Парк Гуен-Хје мора да напусти функцију да би се поправила штета коју је својим поступцима нанела демократији у Јужној Кореји

Адвокат одбране је навео да се оптужница против председнице Јужне Кореје, која није присуствовала суђењу, не базира на доказима и чињеницама, већ на медијским наводима.

Парк је оптужена да је дозволила својој блиској пријатељици и саветници да манипулацијама утиче на власт и незаконито стекне велико богатство.

Њена сарадница и пријатељица Чои Су Сил појавила се данас у другом суду у Сеулу, где је одбацила све оптужбе. Она није имала званичну функцију, али се верује да је користила свој утицај да натера предузећа да дају милионе долара њеним фондацијама.

Парламент је 9. децембра прошле године гласао о опозиву јужнокорејске председнице и одузео јој све надлежности.

Уставни суд Јужне Кореје има рок од шест месеци да одлучи да ли ће председница моћи да остане на тој функцији или не. Уколико пресуда буде негативна нови председнички избори ће бити расписани у року од 60 дана.

Ево, ово је Јужна Кореја. Извела шефа државе пред суд – што је у Србији која отвара ЕУ-поглавља незамисливо.

Незамисливо је и да се у Србији пред судом нађе било ко близак премијеру Александру Вучићу или председнику Србије Томиславу Николићу.

Незамисливо је такође: да се у Србији ишта што је повезано са влашћу расветли и крене ка судском епилогу брзином којом се пред судом нашла јужнокорејска председница.

Ево најновијег доказа да је тако.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је уверен да ће јавност ускоро сазнати ко је крив за рушење објеката у београдској четврти Савамала у изборној ноћи, 24. априла 2016.

„Уверен сам да ће свако дело бити решено. Као што смо пронашли починиоце кривичних дела убистава после 13, 17 или 19 година, уверен сам да ћемо и ово дело решити“, рекао је Стефановић новинарима одговарајући на питање хоће ли јавност ускоро сазнати ко је крив за рушење у Херцеговачкој улици.

Он је рекао да не може да каже у којем року ће тај случај бити решен, зато што он не води истрагу.

У ноћи између 24. и 25. априла 2016, група људи маскираних „фантомкама“ је багерима порушила објекте у Херцеговачкој улици у Београду, а грађани су позивали полицију и пријављивали да их непознате особе малтретирају и да им одузимају мобилне телефоне. Полиција није изашла ни на један позив.

Порушени објекти налазе се на делу парцеле планиране за „Београд на води“.

Бета

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *