Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / СРБСКО СУДСТВО НАСТАВЉА ДА СПРОВОДИ ПРАВДУ?! Стефановић добио тужбу против НИН-а

СРБСКО СУДСТВО НАСТАВЉА ДА СПРОВОДИ ПРАВДУ?! Стефановић добио тужбу против НИН-а

Недељник НИН обавезан је да за казну плати 300.000 динара пошто је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић добио тужбу коју је поднео против тог недељника, због текста „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“.

Како је главни и одговорни уредник НИН-а Милан Ћулибрк потврдио је за агенцију Бета пресуда је донета 29. новембра и магазин треба да плати казну од 300.000 динара нематеријалне штете због повреде части и угледа.
Ћулибрк је рекао да ће НИН поднети жалбу на пресуду, а ако буде потребно поднеће и Уставном суду или Европксом суду за људска права у Стразбуру.

„Ми против против грађанина Небојше Стефановића нисмо имали ништа, ми имамо против министра полиције Небојше Стефановића, зато што полиција у ноћи између 24. и 25. априла прошле године није интервенисала када су људи са фантомкама и багерима рушили центар Београда и зато што и осам месеци после тога полиција није урадила ништа да би се открило ко су били ти људи и по чијем су налогу рушили. Све док тако буде за нас министар полиције биће најодговорнији у целој овој причи“, рекао је Ћулибрк.

Додао је да ће НИН писати о догађајима у Савамали све док се „не открије ко је главни фантом ако то није министар полиције Небојша Стефановић“.

Суђење по тужби министра унутрашњих послова Србије Стефановића против недељника НИН за текст „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“ одржано је 29. новембра у Вишем суду у Београду.

Стефановић је у својству грађанина тужио новинарку НИН-а Сандру Петрушић, главног уредника тог листа Милана Ћулибрка и НИН доо, због текста објављеног 16. јуна ове године, који је био и на насловној страни недељника.

У тексту „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“ наводи се: „Рушење у Савамали укључивало је више различитих структура: државне и недржавне и више нивоа власти по вертикали. Отуда је одговорност градског врха неспорна. Једино што није довољна. Јер такав посао није био могућ без знања и помоћи министра полиције“.

Министар је на суђењу рекао да си му повређени професионални и лични углед и част, док су Сандра Петрушић и Милан Ћулибрк рекли да ниједном речју у тексту нису тврдили да је Стефановић рушио објекте у Херцеговачкој улици у Београду, већ су говорили о његовој политичкој одговорности као персонификацији првог човека полиције.

Објекти у Савамали су срушени багерима у ноћи између 24. и 25. априла, а људи под маскама су заустављали и малтретирали грађане, који су то злостављање пријављивали полицији, али она није реаговала.

Из извештаја заштитника грађана о поступању полиције у тој ноћи, види се да је полицији „из врха“ наређено да не реагује.

Министар Стефановић недавно је навео да ће суд утврдити да ли је полиција реаговала на позиве грађана или није.

Премијер Александар Вучић је као „главне кривце“ за рушење у изборној ноћи означио градску власт у Београду.
ИЗВОР: БЕТА

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Један коментар

  1. Svako ko cast i ugled dovede u vezu sa ministrom policije Nebojsom Stefanovicem i treba da plati !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *