Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Вести / НОВОГОДИШЊА РАСПРОДАЈА ДРЖАВНИХ СТАНОВА Прање пара и легализација прљавог новца преко куповине државних станова и вила

НОВОГОДИШЊА РАСПРОДАЈА ДРЖАВНИХ СТАНОВА Прање пара и легализација прљавог новца преко куповине државних станова и вила

BEOGRAD – Republička direkcija za imovinu stavila je na prodaju 109 državnih vila i stanova. Ponude se prikupljaju do 10. januara!
Zainteresovani za kupovinu 109 državnih stanova, vila i poslovnog prostora na Banovom brdu, Voždovcu, Vračaru i u Zemunu, po ceni od 1.096 do 3.129 evra po kvadratu, trebalo bi da požure jer imaju rok do Badnjeg dana da otkupe dokumentaciju, a onda do 10. januara da se prijave na konkurs.Republička direkcija za imovinu prodaje nekretnine koje je nedavno preuzela od Društva za iznajmljivanje nekretnina Dipos. U Ulici Pere Todorovića mogu se kupiti stanovi od šezdesetak kvadrata za nešto manje od 70.000 evra, dok je za stan od 87 kvadrata u zemunskoj Ulici kapetana Radiča Petrovića potrebno izdvojiti oko 106.000 evra.

Uputstvo 3.000 dinara

Kvadrat u Ulici beogradskog bataljona je najskuplji, ali je reč o ekskluzivnoj lokaciji. Tamo se u stvari prodaje šest vila jer je reč o stanovima s posebnim ulazom, koji se prostiru u prizemlju i na prvom spratu, a imaju podrum, garažu i po nekoliko terasa. Pet su površine od oko 182 kvadrata i koštaju oko 311.000 evra, dok je šesti od oko 202 kvadrata procenjen na 409.000 evra.

Najskuplji državni kvadrati su poslovni prostori na Vračaru u Beogradskoj ulici 54-56 od 53, 68 i 71 kvadrata. Kvadratni metar je 3.129, pa je potrebno izdvojiti od 165.000 do 212.000 evra.

Pravo kupovine imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica koja za 3.000 dinara otkupe uputstvo za ponuđače u prostorijama Republičke direkcije za imovinu do 6. januara. Uslov je i uplata depozita od deset odsto tržišne vrednosti nepokretnosti. Ponude se dostavljaju najkasnije do 10. januara, a glavni kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene kupoprodajne cene.

Goran Rodić, potpredsednik Privredne komore građevinske industrije Srbije, kaže za Kurir da država ima veoma vredne nekretnine, a da za mnoge i ne zna.

Ima vrednih nekretnina

– Među tim bivšim nekretninama „Diposa“ ima svega i svačega. Nešto je veoma vredno, a nešto i nije. Inače, država bi trebalo da popiše šta sve ima i da onda većinu proda jer to ne koristi, pa ima samo troškove. A pošto nema para za održavanje, imovina joj propada – objašnjava Rodić.

On se nada da će državna imovina biti prodata po realnim a ne po „dogovorenim“ cenama.

Procedura
NEMA NAKNADNE REKLAMACIJE

Sve informacije o prodaji su na sajtu www.rdi.gov.rs/oglasi
Nepokretnosti se otuđuju u „viđenom stanju“, bez naknadne reklamacije
Rok plaćanja kupoprodajne cene je 15 dana od zaključenja ugovora
Neophodan je i depozit u visini od 10 odsto vrednosti nepokretnosti
Ponude se dostavljaju najkasnije do 10. januara, do 15.30 časova
Ponuda u kojoj cena nije navedena u evrima neće se razmatrati
Ponude ocenjuje komisija koju je formirao direktor Direkcije
Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je ponuđena cena
Komisija će razmatrati i ponudu koja je jedina za određenu nekretninu
Komisija će u roku od 15 dana predložiti direktoru Direkcije koga da izabere
Najpovoljniji ponuđač ima osam dana da sklopi ugovor

Извор Курир

Информације о pravdaipravo

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *