Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / VREDELO JE: Deca Srbije koja su zahvaljujući parama od dočeka dobila šansu za novi život

VREDELO JE: Deca Srbije koja su zahvaljujući parama od dočeka dobila šansu za novi život

VELIKO POSTOVANJE ZA GRADJANE KNJAZEVCA,POZEGE,NOVOG PAZARA,VRANJA,PRIBOJA I JOS 9 GRADOVA SRBIJE KOJI SU IMALI DOVOLJNO UPORNOSTI,SVI OSTALI,RAZMISLITE GDE STE POGRESILI.

Luka Tasić (8) jedan je od mališana koji je zahvaljujući humanosti dobio šansu za novi život. I to zato što je opština Knjaževac milion dinara za doček usmerila za lečenje svojih sugrađana.

Ivan Tasić, otac malog Luke koji boluje od cerebralne paralize, kazao je za „Blic“ da je čitava porodica zahvalna opštini Knjaževac na pomoći.

– Za Lukinu operaciju u Americi potrebno je više od 50.000 dolara, pa će suma koju dobijamo ubrzati prikupljanje para. Operacija je zakazana za mart, a i radnici moje firme pomažu odvajanjem jednog dela plate. Luka je već imao dve operacije u Rusiji, ali kako raste, problemi se iznova javljaju, i mora ponovo da bude operisan. Hvala svima koji nam pomažu – rekao je Tasić.

Zahvaljujući Knjaževcu, novu nadu dobio je i Davor Milutinović, kojem je potreban novac za tretman matičnim ćelijama u Ukrajini.

– Mnogo sam bio srećan kada sam čuo odluku opštine. I meni i Luki će ova pomoć mnogo značiti. Svaka pomoć je dobrodošla i hvala onima koji žele da pomognu – iskren je Davor Milutinović.

Pored Knjaževca, još 14 gradova odustalo je od dočeka, a novac će preusmeriti na različite strane. Od kada su se Požežani pre desetak dana odrekli dočeka Nove godine na trgu zarad 300.000 dinara, koje su ustupili za popravku skenera u užičkoj bolnici, epidemija humanosti proširila se Srbijom brzinom svetlosti.

Novac ušteđen odustajanjem od organizovanja koncerta na gradskom trgu za doček Nove godine lokalna samouprava Novog Pazara, a na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca, pokloniće deci bez roditeljskog staranja. Tako će 73 mališana dobiti za Novu godinu po 10.000 dinara.

Član Gradskog veća u Vranju Mića Mladenović rekao je da će novac umesto za estradne zvezde i zajednički doček Nove godine biti namenjen za lečenje dece od najtežih bolesti. U novoosnovani humanitarni fond gradske vlasti uplatile su 500.000 dinara.

Opština Priboj je novac od dočeka preusmerila Centru za socijalni radi – biće uplaćeno 400.000 dinara, a oni će, kako su najavili, taj novac dalje rasporediti prema potrebama korisnika.

Novac namenjen za novogodišnje slavlje u Sjenici biće prosleđen za brigu o deci ometenoj u razvoju i deci izbeglica migranata.

Čelnici Bora odlučili su da dva miliona dinara koja bi utrošili na organizaciju dočeka Nove godine uplate u fond za vantelesnu oplodnju.

Proslave Nove godine 31. decembra odrekli su se Knjaževac, Raška, Prijepolje, Sjenica, Tutin, Priboj, Novi Pazar, Vranje, Požega, Bor, Zvečan. Pre nekoliko dana i Rekovac je odlučio da novac umesto za proslavu Pravoslavne nove godine ipak uplati na račun osmoro dece obolele od kancera.

blic

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *