Бесплатни правни савети
ПРАВДА И ПРАВО

Почетна / Архива / ОГЛЕДАЛЦЕ ОГЛЕДАЛЦЕ КО ЈЕ НАЈБОЉИ ПРЕДСЕДНИК „Грађани дуго неће имати бољег председника и премијера“

ОГЛЕДАЛЦЕ ОГЛЕДАЛЦЕ КО ЈЕ НАЈБОЉИ ПРЕДСЕДНИК „Грађани дуго неће имати бољег председника и премијера“

НИКОЛИЋ ТВРДИ: Ниједну грешку нисам направио као председник!

Председник Србије Томислав Николић изјавио је на годишњој конференцији за медије да је за време његовог мандата преокренута слика о Србији и да верује да као председник државе у односу на Србију није ниједну грешку направио. Најављује да ће до Божића донети коначну одлуку о поновној кандидатури и додаје да грађани дуго неће имати бољег председника и премијера.

„Мислим да као личност нисам направио ниједног непријатеља и супарника, али су политичка опредељења таква да сам од многих политичара, али и редакција дочекан на нож“, рекао је Томислав Николић у обраћању новинарима у згади на Андрићевом венцу.

„У односу на Србију ниједну грешку нисам направио“, истакао је Николић.

Додао је да је за пет година његовог мандата преокренута слика о Србији у свету, да је земља враћена у ред држава које сви признају, цене и поштују.

Истакао је да можемо да очекујемо присуство великог броја страних државника, када следећи председник буде инаугурисан, што није био случај када је он ступио на дужност.

„На домаћој сцени, покушавао сам да Србија за грађане Србије поново буде Србија“, истакао је председник, додајући да је за време његовог мандата обеелжен велики број јубилеја.

Нагласио је да Србија заслужује да буде буде помињана и истицана, да не сме да буде скрајнута, понижавана и вређана.

Тако је поменуо да се приликом обележавања Првог светског рата није догодило да кривица буде сваљена на једног Србина, да није успео да прође предлог резолуције о Сребреници, нити покушај да Косово постане члан Унеска.

 

Одлука о кандидатури до Божића

Николић је саопштио и да ће до Божића донети коначну одлуку о томе да ли ће се поново кандидовати за председничку функцију.

„Нисам нескроман, али је Србији потребан овакав председник. Нисам ни скроман. Да сам скромнији окренуо бих се потребама породици“, поручио је Николић на годишњој конференцији за штампу.

Додао је да је пропустио одрастање синова, а ево сада и унука, јер је увек мислио да су они једни од стотине хиљада, а свима треба помоћ.

„Увек сам хтео да помогнем грађанима и знако како, али без победе се то не може“, подвукао је Николић.

Указао је да је често био изложен негативним ставовима медија и да су и његови саветници и сарадњици трпели и ништа им се није праштало само што су били његови сарадници.

 

„Грађани дуго неће имати бољег председника и премијера“

Председник је на конференцији говорио и о писму Агенције за спречавање корупције о могућим коруптивим радњама у Фондацији Драгице Николић, које види као покушај организованог напада на њега, али и као покушај да се ослаби премијер.

„Пре више од месец дана добио сам писмо од Агенције за спречавање корупције увредљиво. На основу анонимног писма навели су да имају индиција да је пословање Фондације Драгице Николић скопчано са коруптивним радњама и да донатори могу да имају привилегије у Србији“, објаснио је Николић.

Истакао је да је Фондација одговорила тиме што је доставила списак донатора Агенцији са ознаком да не може да буде доступан јавности.

„Ако Агенција пронађе коруптивну радњу, криминалца да је финансирао Фондацију, могу да објаве податке“, додао је Николић.

Пренео је да су у Агенцији рекли да их не интересује како је новац трошен и нису желели да погледају ниједан пројекат, са образложењем да је то за друге органе.

Николић је истакао да сматра да ово писмо представља увреду за председника Републике, али и премијера, јер он, додаје, не зна на кога су мислили када су посумњали да има велике корупције у пословању Фондације.

„Ово је организовани напад на председника Републике и Владу са жељом да ја не будем председника, као и да се ослаби премијер. Коме је то у интересу? Можда центрима моћи који су изгубили моћ“, навео је Николић.

Додао је да грађанима то није у интересу, оценивши да они неће дуго имати бољу владу и председника.

 

Извор: Танјуг /

Информације о Ana Markovic

Погледајте такође

НИКАНОР ЈЕДИНИ ДОСТОЈАН ПАСТИР

Владика Никанор се црвеним словима уписао у историју Србије. Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *